EIXA protagonitza aquest divendres el concert presentació del Xàbia Folk

20 abr 2022 L'actuació serà a la Casa de Cultura amb entrada gratuïta

El Xàbia Folk té aquesta setmana la seua primera cita. El divendres, 22 d'abril, la Casa de Cultura acollirà el concert inaugural d'aquest XX aniversari, un viatge exquisit per diverses sonoritats protagonitzat per “Eixa”, que presentarà el seu últim disc “Invisibles”.

Eixa és un grup dirigit per la polifacètica compositora valenciana, Isabel Latorre, que fusiona folk mediterrani amb música antiga, jazz i altres llenguatges experimentals. A Xàbia es presenta en format de quartet (Isabel Latorre: veu, piano, acordió; Gloria Aleza: veu, cello, viella i nyckelharpa; Alfonso del Corral: guitarra, lapsteel guitar i laúto; i Esteban Rodrigo: percussió).

El seu últim disc, Invisibles, està inspirat en el text de les ciutats invisibles d'Italo Calvino, la qual cosa vincula l'espectacle amb la literatura. També s'inclouen temes creats a partir de poemes de José Agustín Goytisolo o de Carmelina Sánchez-Cutillas.

L'actuació, programada a les 20 hores, té accés gratuït i tanca la presentació al públic del programa del festival previst del 13 al 15 de maig, que enguany té com a cap de cartell al prestigiós gaiter Carlos Núñez, que compartirà escenari amb la Colla La Xafigà de Muro d'Alcoi, i altres interessants proposades com la del kurd Gani Mirzo i el seu projecte “La ruta de la Dignitat”, compromés amb els refugiats que fugen de la guerra (una important part del seu caixet es destina al camp de persones refugiades de Duhok) una situació tristament de plena actualitat ara també a Europa.

El festival tancarà com és habitual amb una actuació de caràcter intimista en l'ermita de Santa Llúcia, enguany protagonitzada per Carol Duran i Nuria Lozano, dos artistes fonamentals en la creació i composició de la música catalana.

,