Xàbia obri una escola de minixefs i un campus tecnològic infantil com a suport a la conciliació en vacances de pasqua

08 abr 2022 El Cívic Punt de l'Arenal també reprèn els seus tallers per a la infància

La regidoria d'Educació, Igualtat i Infància ha presentat hui dues accions finançades gràcies al Pla Corresponsables del Ministeri d'Igualtat per a donar suport a la conciliació, la corresponsabilitat en la cura familiar i la igualtat efectiva de dones i homes.

La regidora, Montse Villaverde, ha explicat que dies com els de Pasqua són de molta faena en els sectors vinculats al turisme, motor econòmic de Xàbia, i que és complicat per a moltes famílies compaginar les seues ocupacions amb la cura dels seus fills i filles que gaudeixen de vacances escolars.

És per això que es va pensar sol·licitar aquesta ajuda (s'ha concedit un total de 121.000 euros) i destinar-la a accions de suport familiar en temporades no lectives.

Les primeres es desenvoluparan aquestes pasqües. Es tracta de l’Escola de Pasqua, un servei educatiu i lúdic totalment gratuït dirigit a xiquets i xiquetes d'entre 6 i 10 anys del municipi i que tindrà com a fil conductor la cuina.

“Mini xefs” serà de 8’30 a 14 hores, a la Sala Polivalent del Portal del Clot, els dies 19, 20, 21, 22 i 25 d'abril i estarà coordinat per una empresa especialitzada en oci educatiu. Les 70 places disponibles s'assignaran per estricte ordre d'inscripció excepte les reservades a col·lectius vulnerables.

La sol·licitud de plaça (cal comprometre's a assistir tota la setmana) es podrà realitzar el dilluns a partir de les 9 hores en aquest formulari. https://docs.google.com/forms/d/e/1faipqlsc37seyq3wmvyjppjumahshwuth-2cbrhxorvswl1yuwb5exg/viewform

L'altra proposta és per al bloc d'edat entre 10 i 14 anys. Titulat Campus tecnològic estarà centrat en aquest camp, de gran interés per als joves, i oferirà tallers en els quals aprendre a editar vídeos o fotografia o scape roms. Aquesta activitat es desenvoluparà en la seu de Monjove (Casa Cultura) de 9 a 14 hores i també té places limitades a 50. Igual que en un altre servei, la inscripció s'obrirà el dilluns a les 9 en https://entradium.com/events/campus-tecnologico-javea

Una altra de les activitats pensades per a donar opcions d'oci educatiu als més xicotets durant les vacances són els tallers de pasqua que s'oferiran en el Cívic Punt de l'Arenal. La regidora del barri, Rita Berruti, ha anunciat que aquest espai reprén la seua programació d'integració social dirigida als més xicotets i que del 19 al 22 d'abril hi haurà una sèrie de tallers temàtics sobre manualitats o dolços de pasqua (gorres, cistelles amb ous de xocolate, clauers o galetes)

Hi haurà dos torns diaris (de 10’30 a 11’30 i de 11’45 a 12’45 hores) amb un màxim de 15 participants per taller. Per a més informació i inscripcions es pot contactar amb el telèfon 691431892.