Aquesta pasqua torna la Fira d’Artesania a Xàbia

07 abr 2022

Amb la pasqua torna a Xàbia un dels seus esdeveniments més tradicionals. Després de tres anys en blanc, torna la Fira d’Artesania –el mercat més veterà de la comarca- com a animació principal del Centre Històric durant la setmana santa.

La fira obrirà el Divendres Sant i s'instal·larà entre la Placeta del Convent –on es concentrarà tota l'oferta gastronòmica-, el carrer Major i Plaza de Baix fins al dilluns de Pasqua. Un total de 65 parades artesans amb l'al·licient extra d'actuacions d'animació, amb música folk, espectacles infantils i tallers també per a xiquets.

Tant des de l'associació comercial Xàbia Històrica com la regidora de Foment Econòmic, Marta Bañuls, han mostrat la seua alegria per recuperar aquest mercat tan arrelat després de tres anys sense celebrar-se pel mal temps i la crisi sanitària. Serà el primer esdeveniment a gran escala que organitza el col·lectiu comercial després de la pandèmia i esperen que siga tot un revulsiu per a les botigues i hostaleria del Centre Històric i que òmpliga els carrers de l'alegria que tanta falta fa.

Com complement, la fira inclourà el diumenge la trobada de penyes i associacions en la plaça de l'església en el qual enguany participaran les tres quintades que compartiran protagonisme a Sant Joan, la filà capitana dels Moros i Cristians, penyes santjoaneres i altres col·lectius com el Centre Artístic Musical, Amics de Thiviers, Rama o el Tapis.

El Museu Soler Blasco estarà obert el divendres, dissabte i diumenge en horari de 10 a 13 hores i també el Mercat Municipal tindrà un horari especial i obrirà els dies de Setmana Santa.

 

 

PROGRAMACIÓ FIRA ARTESANIA 2022

 

Divendres 15 d’ abril

 

12:00 h. Inauguració de la Fira, amenitzada per la Colla Xirimitab's.

18:00 h. Espectacle de petit format anomenat “Contes d’ací i d’allà”, amb històries i música en directe, a càrrec de Rodamons Teatre -  Placeta del Convent.

A partir de les 18:30 h.  Cercavil·la  i animació de carrer amb  Tres Fan Ball  pel  recinte de la fira.

 

Dissabte 16 d’abril

 

11:30 h. Taller de planta plantes per a xiquets i xiquetes a càrrec de Terra Xàbia - Plaça de l’Esglèsia.

12:30 h. Teatret de titelles per a tots,  amb «Alicia i el seu món», a càrrec de Cocó Teatre - Plaça de l’Esglèsia.

18:00 h. “Ronda de contes: comptem amb tu” , espectacle fet per tots aquells que volen participar amb les seues històries, anècdotes, poemes, dites i demés… un espai on qualsevol pot expressar allò que desitgi en relació als contes , la tradició i la memòria; una estona per compartir entre pares , fills, iaios i amics, i la companyia de Rodamons Teatre. Vine amb la teua historia!! - Placeta del Convent.

A partir de les 18:00 h.  Mostra de balls i cançons de La Marina,  amb el Grup de Danses Portitxol   – Plaça de l’Esglèsia.

Diumenge  17 d’abril

12:00 h. "Passeig Rodamons" per la fira … un poc de música a les vostres compres. A càrrec de Rodamons Teatre - Per la Fira.

(tot el matí) Trobada de penyes i associacions de Xàbia - Plaça de l'Esglèsia..

18:00 h. "25 voltes al món". Espectacle per a tancar el cap de setmana festiu i “Gaudim tots de la fira de Xàbia”!! amb Rodamons Teatre - Placeta del Convent.

A partir de les 18:30 h.  Cercavil·la  i animació de carrer  amb Rascanya Klandestina  pel  recinte de la fira.

 

 

Dilluns 18 d’abril

11:00 h. Tallers gratuïts per a xiquets de  “socarrat” i de «Raku»”, a càrrec d'  Art e Manya - Plaça de l’Esglèsia.

12:00 h. Klandestino de Lindy Hop i social, a càrrec de l’escola La Marina  Lindy Hop - Placeta del Convent.