Xàbia mobilitzarà a 3.000 escolars en la celebració del Dia Internacional de l'Esport

04 abr 2022 El municipi acull a més la commemoració institucional autonòmica que organitzen la Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso

Aquest dimecres, 6 d'abril, Xàbia se suma a la commemoració del Dia Internacional de l'Esport, una data per a celebrar tot el que té de bo l'activitat esportiva i els valors que l'acompanyen com el treball en equip, respecte a l'adversari, la convivència, la cooperació, la inclusió o la salut, ja que amb la seua pràctica es potencien valors com:

Des de 2016 la Fundació Trinidad Alfonso impulsa juntament amb la Generalitat la seua celebració a la Comunitat Valenciana com una jornada per a promoure l'activitat física entre l'alumnat. I Xàbia, un any més, se suma a la iniciativa, mobilitzant a tots els centres educatius.

Els regidors d'Esports, Alberto Tur, i Educació, Montse Villaverde, han anunciat hui el calendari previst aquest dimecres dins d'aquesta gran festa esportiva –enguany especialment dirigida a l'esport adaptat- en la qual participaran uns 3.000 escolars, diversos clubs esportius locals i federacions autonòmiques com les de Handbol, Triatló, Rugbi, Pilota o la de de Esports Adaptats.

Hi haurà dos espais que centralitzen les activitats: la platja de l'Arenal (per als estudiants de secundària) on es podrà practicar hándbol platja, voley, beach paddel o karate, tot això “adaptat”amb unes certes dificultats perquè els esportives puguen viure el hàndicap que enfronten les persones amb alguna mena de diversitat funcional.

L'altre epicentre serà la zona esportiva del Freginal: al Camp de Futbol Municipal es podrà practicar rugbi, gimnàstica artística i rítmica, karate o proves preparades per l'Associació Espanyola Contra el Càncer, que també col·labora en la jornada. Hi haurà pilota en el trinquet, duatló en l'exterior del recinte i deporte adaptat en la pista esportiva. Aquestes activitats van dirigides a tots els alumnes de 4t i 6é de primària.

La resta de tallers o proves es desenvoluparan en les instal·lacions dels propis centres, una cooperació que han agraït des de totes dues regidories tant als equips directius com al professorat.

Enguany a més, Xàbia acollirà la part institucional de la commemoració d'aquest Dia de l’Esport a nivell autonòmic, ha afegit l'alcalde, José Chulvi, qui ha assegurat que aquest gest és un reconeixement al treball que desenvolupen els clubs de Xàbia.

El primer edil ha afegit també que totes les activitats que servisquen per a fomentar l'esport són positives però especialment importants són les que fomenten la participació inclusiva i la integració social de persones amb unes certes dificultats, i consciencien sobre la importància de la igualtat de les persones.

En aquest sentit, Chulvi ha reconegut el camí que ha obert Alberto Tur en la regidoria d'esports.