Amjasa contracta una assessoria tècnica que propose mesures per a reduir la inundabilitat de l'Arenal

02 abr 2022 L'Ajuntament també té previst també un estudi sobre els punts febles de la xarxa de sanejament

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, AMJASA, ha signat un contracte d'assessoria sobre la inundabilitat del municipi amb el Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria (CIMNE) de la Universitat Politècnia de Catalunya.

L'acord, que suposa un desemborsament de 14.000 euros, permetrà obtindre un diagnòstic tècnic de la situació actual, amb la definició de conques que aporten escolament al municipi en cas de precipitacions, una definició de pluges en base als registres dels últims 10 anys i un càlcul hidràulic de la situació actual.

També una proposta d'actuacions per a reduir els volums d'inundació, especialment en punts sensibles com l'Arenal, que contemple possibles depòsits de retenció i bombaments per a reduir el temps d'inundació, a més d'altres accions orientades al manteniment i bon funcionament de la proposta de solució.

El responsable tècnic del contracte és el professor Manuel Gómez Valentín,

catedràtic d'Enginyeria Hidràulica i amb àmplia experiència en els temes d'inundacions urbanes. Gómez Valentín ja ha estat a Xàbia coneixent de primera mà les problemàtiques i els mitjans d'evacuació pluvial que hi ha operatius.

L'Ajuntament de Xàbia també té prevista ja una inversió municipal per a tractar de solucionar una altra problemàtica associada a les fortes pluges: els abocaments que provoquen els col·lapses puntuals de la xarxa de clavegueram. És un estudi integral de la xarxa de sanejament per al qual s'han reservat 200.000 euros en el pressupost d'enguany.