Xàbia tindrà una reguarda de bombers durant l'estiu per a reforçar la resposta ràpida davant els incendis

29 mar 2022

Xàbia reforçarà la seua protecció davant incendis durant l'estiu amb una nova reguarda permanent del Consorci Provincial de Bombers. La dotació estarà operativa de l'1 de juliol al 30 de setembre en un espai municipal que està sent adequat per a ser la seu de l'equip antiincendis, compost per un comandament i tres bombers proveïts de material i d'un camió rural pesat.

L'alcalde, José Chulvi, ha mostrat aquest lloc al President de la Diputació, Carlos Mazón, que ha realitzat hui una visita institucional a Xàbia a la qual també han assistit els diputats Juan Bautista Roselló i Javier Sendra.

Chulvi ha destacat que la nova reguarda estarà en un punt estratègic de la zona del Pla (al costat del càmping Xàbia) pel que té una connexió ràpida tant amb el poble, port i Arenal com cap a les vies que porten a les masses forestals del sud del municipi, les més allunyades del parc comarcal. També té molt a prop la helisuperficie per a emergències.

El local, propietat d’Amjasa i que antigament albergava infraestructures elèctriques, està actualment en obres per a convertir-lo en un espai útil tant per a aqueixa reguarda d'estiu com per a altres funcions que puga albergar la resta de l'any.

L'alcalde ha agraït a la Diputació que atenga aquesta reivindicació que en els últims anys, amb una considerable incidència de focs, era vital per a garantir la seguretat i donar una resposta eficaç a les emergències en una població amb l'extensió, gran superfície d'interfície i alta ocupació com és Xàbia.

Chulvi ha insistit en la importància de reduir el temps de reacció davant un foc i ha posat en valor el gran treball realitzat en els últims anys per Protecció Civil, Voluntaris de Balcó a la Mar i la Policia Local en aqueixa primera resposta fins que arribaven els bombers des de Dénia.

Des de la Institució Provincial han coincidit en la importància d'acostar els recursos i han apuntat que, entre personal i mitjans, la reguarda d'estiu els suposarà una inversió de 115.000 euros.

La visita institucional del president de la Diputació també ha servit per a mantindre una reunió de treball amb la Corporació local en la qual s'han tractat altres assumptes com la necessitat que la Diputació actue en la carretera al Portitxol per a frenar el seu col·lapse pels cotxes mal estacionats a l'estiu o les diferents mesures de suport social que s'impulsaran per a donar cobertura a les famílies amb menys recursos i als refugiats davant la crisi deslligada per la guerra d'Ucraïna.