Xàbia incorporarà 10 milions d'euros al pressupost per a inversions i el reforç de l'assistència social

25 mar 2022 També finançarà la redacció de projectes com el necessari per a convertit el Central Cinema en espai cultural polivalent

El regidor d'Hisenda de Xàbia, Ximo Segarra, ha informat hui sobre una modificació de crèdits que sotmetrà a votació en el pròxim ple i que proposa incorporar 10 milions al pressupost municipal. Es destinaran a diferents inversions, a preparació de nous projectes i al reforç dels fons en serveis socials per a garantir la resposta municipal a la crisi humanitària i de matèries primeres causades per la guerra a Ucraïna.

En aquest sentit, Segarra ha avançat que donada la conjuntura actual s'injectarà 1 milió d'euros a la partida inicialment pressupostada en 2022 destinada a ajudes d'emergència i altres despeses socials que puguen detectar-se.

L'edil també ha detallat els altres blocs d'aquesta operació econòmica: des de la reserva pressupostària que es planteja per a millora de la xarxa de sanejament -amb 1’1 milions per a una nova fase del col·lector del Montgó o una anàlisi de la xarxa fecal- a millores en l'enllumenat públic i eficiència energètica per 3’6 milions d'euros o la compra de 13 cotxes elèctrics a diferents departaments (580.000 euros).

Quant a obres, Xàbia destinarà 2’2 milions, la major part per a l'aportació municipal a l'obra de la piscina coberta però també per a construir una aula de per a alumnes de 2 anys en el col·legi Trenc d’Alba (48.100 euros), per a millorar les condicions del RiuRau d’Arnauda com a espai cultural (255.000 euros) i 115.000 euros per a dotacions esportives com un nou parc de calistenia o workout a Jávea Park, un circuit gimnàstic a l'aire lliure al parc Montaner i un rocòdrom en la paret del Palau d’Esports Municipal.

També s'han inclòs 238.600 euros per a licitar la redacció de diferents projectes: des d'habilitar una aula de 2 anys en el col·legi de l'Arenal, solucionar el drenatge pluvial en la zona de Costa Nova, preparar un nou pla d'asfalt o convertir el Central Cinema en un espai cultural polivalent a estudiar la instal·lació de càmeres en determinats espais per a millorar la seguretat ciutadana.

El Museu Soler Blasco rep 31.000 euros per a finançar una nova campanya d'excavacions arqueològiques en la Illa del Portitxol i per a subvencionar l'exhumació d'una fossa comuna en la qual hi ha enterrats veïns de Xàbia.

Finalment, es reforcen les partides de determinats departaments com a Cultura, Esports, Festes o Educació.

El regidor ha explicat que aquesta és la segona injecció econòmica de l'any al pressupost amb els fons del romanent acumulat dels últims anys; uns estalvis dels quals el municipi pot tirar mà arran de la flexibilització de les regles fiscals.

Per la seua part l'alcalde, José Chulvi, ha posat en valor la gestió econòmica de l'Ajuntament, unes polítiques responsables que ara afavoreixen que Xàbia tinga marge per a poder continuar donant resposta a problemes estructurals i a les necessitats extraordinàries que comporta la situació econòmica global.