Xàbia activa una nova plataforma tributària en línia per a facilitar al contribuent els seus tràmits i l'accés a la informació fiscal

24 mar 2022 Hisenda reforça també l'atenció personal per a les persones que preferisquen realitzar les gestions presencialment

L'Ajuntament de Xàbia ha renovat íntegrament la plataforma en línia de l'àrea tributària per a facilitar al contribuent els tràmits de manera virtual i l'accés a la seua informació fiscal.

El regidor d'Hisenda, Ximo Segarra, ha anunciat que aquest portal, que es va activar l'1 de febrer, ja està totalment operatiu: facilita la consulta de rebuts pendents, el seu pagament amb targeta, gestionar el seu fraccionament si es desitja, domiciliar els rebuts o la consulta o descàrrega de documents, a més d'acostar una altra informació com el calendari fiscal (actualment l'Ajuntament té obert fins al 30 de maig el període de pagament en voluntària dels impostos de vehicles, guals i la taxa per la gestió dels residus sòlids urbans).

Amb aquesta oficina virtual tributària, el contribuent té tota la seua informació o gestió fiscal a l'abast els 365 dies de l'any, les 24 hores del dia i des de qualsevol punt del món. L'edil ha explicat que es pot accedir a aquesta plataforma, de fàcil maneig i molt intuïtiva, a través de la web municipal o directament en l'enllaç https://xabia.tributoslocales.es/ (està en valencià, castellà i anglés).

L'activació de la web tanca el procés de migració que va començar al maig de 2021 amb la implantació d'una aplicació informàtica de gestió, inspecció i recaptació dels ingressos municipals i la seua explotació baix el model “CloudComputing”, un canvi amb el qual Xàbia espera millorar l'eficàcia en el cobrament d'impostos i baixar el nivell de morositat i frau.

No obstant això, des del Consistori es té molt en compte també a les persones que manquen d'habilitats o equipaments per a fer les seues gestions via en línia i per això ha reorganitzat al personal d'Hisenda per a reforçar l'atenció presencial en les seues oficines del carrer Major número 15, ha apuntat Segarra.

El regidor ha recordat que Xàbia és l'únic municipi de la província d'Alacant que no té cedida a SUMA la gestió tributària, la qual cosa li proporciona major flexibilitat i marge per a aplicar mesures de suport al contribuent.