Arranca a Xàbia el programa JOOP, una oportunitat enfront de l'abandó escolar

22 mar 2022

La regidoria de Joventut de Xàbia ha posat en marxa per primera vegada el programa d'orientació Jove Oportunitat -JOOP- de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), una iniciativa finançada pel Fons Social Europeu, dissenyada per a motivar i orientar a persones d'entre 16 i 21 anys que han abandonat els seus estudis de manera primerenca, un problema amb important incidència en el territori de la Comunitat Valenciana.

La seu de playjove acull les sessions de coaching actitudinal que pretenen que joves que arriben molt desorientats, desmotivats i amb baixos nivells d'autoestima donen un gir radical a la seua vida. Per a això se'ls anima que isquen del seu actual estat d'inacció o apatia, es fomenta la cohesió del grup, s'inculquen hàbits de vida saludables i es treballa en l'adquisició de competències curriculars.

Amb aquesta eina se'ls ofereix l'oportunitat de canviar la seua visió de si mateixos i del món i, a partir d'ací, començar a construir el seu futur personal i professional.

A més, se'ls proporciona orientació sobre les diferents famílies professionals des d'un enfocament pràctic, visitant empreses on se'ls mostra el treball real al qual porta cada titulació i poden així descobrir la seua vertadera vocació.

Segons dades d'anteriors edicions de JOOP, més del 60% de joves participants en aquest programa tornen a estudiar o comencen a treballar.