Xàbia baixarà al Nazareno en processó el diumenge 20 de març

07 mar 2022

La volta progressiva a la normalitat després de la pandèmia permet als municipis anar recuperant actes multitudinaris i tradicions. Així ocorrerà amb la processó de baixada de Jesús Nazareno que, després d'una aturada de dos anys, es tornarà a celebrar el proper diumenge 20 de març.
L'alcalde, José Chulvi, ha rebut hui a les dones de la Confraria de Jesús Nazareno que li han fet lliurament del programa d'actes litúrgics que acompanyen la Baixada del qui és el patró sentimental del municipi. En aquesta reunió també s'han concretat els preparatius per a la processó que, com a marca la tradició, se celebra el tercer diumenge de quaresma.
Sobre les 18’30 hores eixirà la comitiva d'autoritats des de la plaça de l'església en direcció a l'ermita del Calvari, on a les 19 hores comença aquesta emotiva processó de les imatges del Nazareno i la Verge Dolorosa. Ja el dilluns 21, a les 12 hores, tindrà lloc la missa de rebuda del Nazareno i començarà el novenari en el seu honor.
Tant l'alcalde com la comissió del Nazareno s'han mostrat molt il·lusionats pel simbolisme que suposa poder recuperar aquest acte, que en 2020 va ser el primer que es va suspendre per la irrupció de la pandèmia.