L’Arxiu Municipal reedita el còmic “Les Aventures de Xàbia” il·lustrat per Franz Drappier que va impulsar la Comissió del Loreto en els anys 90

02 mar 2022

A finals dels anys 90, la Comissió de Festes de la Mare de Déu del Loreto va impulsar la creació d'un còmic que explicava la història de Xàbia de manera senzilla i divertida.

La publicació va comptar amb la col·laboració d'un prestigiós grafista belga: Franz Drappier, un dels principals representants dels dibuixants realistes i “pare” de desenes d'herois de les historietes franc-belgues. Va ser Francisco Pastor, recentment mort, qui va posar en contacte als festers amb l'artista, qui s’havia assentat a Xàbia i va dedicar importants energies a plasmar amb dibuixos la informació històrica que va aportar l'arqueòleg municipal, Ximo Bolufer.

El resultat va ser “Les Aventures de Xàbia” una joia per a col·leccionistes composta per tres volums que es van editar el 1998, 1999 i 2000.

La Comissió del Loreto fins i tot va llançar unes cobertes de cartó per a arredonir la col·lecció, que no ha pogut continuar distribuint perquè el primer volum es va esgotar fa dècades. Ara, la regidoria de Cultura, a través de l’Arxiu Municipal, ha reeditat aquesta primera publicació –que il·lustra la història antiga des dels primers pobladors fins a la reconquesta cristiana- perquè els festers puguen completar la col·lecció i posar-les a la disposició de tots els interessats (es poden adquirir en el local fester) per a així recaptar fons per als pròxims festejos.

La reedició d'aquest fascicle respecta íntegrament l'original i únicament ha actualitzat el text final de l'arqueòleg per a incorporar informació extreta d'excavacions posteriors.