La regidoria d'Igualtat de Xàbia implica a tots els departaments en la lluita per la visibilització de la dona

01 mar 2022 Esports o Joventut programen cicles en les quals les dones tenen tot el protagonisme

Visibilitzar a la dona i el pes que té en tots els sectors de la societat és un camí que transcendeix molt més allà dels organismes públics que treballen específicament per la Igualtat. I recordar-los aquest compromís és el que ha fet enguany l'edil Montse Villaverde, que ha involucrat als diferents departaments municipals en les accions per a sensibilitzar i fer veure que les dones són presents en l'esport, la cultura, l'art i moltes professions que tradicionalment no han sigut feminitzades.

Una de les regidories que ha agafat el guant és la d'Esports. L'edil Alberto Tur fa un pas més en el camí que es va iniciar l'any passat i presenta la campanya Dona i Esport, imatges protagonitzades per esportistes locals que ompliran els mupies publicitaris del municipi. Enguany són María Cardona (hándbol), Irene Bolufer (atletisme), Noa Alderete (BTT), l'equip sènior femení del Joventut Xàbia (basket) i Gema Soliveres (futbol) les que posen cara a l'esport femení local.

També s'ha programat un calendari d'activitats esportives (zumba gap, tennis taula, arts marcials, pilota valenciana i la cursa de la Dona) que tancarà amb un debat sobre l'esport femení (dijous 24 de març a les 19’30 hores a la sala Polivalent del Portal del Clot) en el qual es podrà conéixer l'experiència del Club de Rem local.

El regidor ha animat a participar en aquests tallers, que són gratuïts i per als quals poden inscriure's ja al Palau d’Esports Municipal (986592200). Per part seua, l'edil d'Igualtat ha volgut destacar la importància de l'esport com a canal per a fer equip, relacionar-se i empoderar a les dones.

Villaverde ha detallat que un altre dels departaments que proposa un calendari protagonitzat per dones durant aquest mes és joventut, que ha preparat una sèrie d'entrevistes amb xabieres amb carreres professionals en sectors que van des de la medicina reproductiva al disseny, la policia, els escacs o la boxa. Es podran seguir per les xarxes socials de Play Jove des de l'1 al 16 de març.

També en col·laboració amb la UNED s'ha preparat un taller d'art tutoritzat titulat Art en fèmines, que tindrà lloc el 22 de març a la Biblioteca; I cultura ha donat un major protagonisme a la dona en la programació amb teatres com “De totes les més belles, les més bellotes” que s'ofereix aquest dissabte.

Des de la Biblioteca Municipal també s'ha reforçat les adquisicions bibliogràfiques vinculades a la lluita feminista per a enriquir l'espai dedicat a la dona.

Finalment la regidora ha recordat que, com cada any, l'Ajuntament celebrarà l'acte institucional del Dia de la Dona és 8 de març a les 12 hores.