Xàbia paga als seus proveïdors en menys de deu dies des que es valida la factura

01 mar 2022

L'Ajuntament de Xàbia paga als seus proveïdors amb molta més celeritat que el que marca la Llei. El regidor d'Hisenda, Ximo Segarra, va donar compte ahir en el ple dels informes d'intervenció i tresoreria sobre el compliment de terminis en l'últim trimestre de l'any 2021, un període en el qual s'ha rebaixat tant el període d'anàlisi i validació de les factures que presenten els proveïdors com el de l'ingrés una vegada que estan autoritzades.

Així, la mitjana trimestral des que entra la factura fins que s'abona és de 30’46 dies, la meitat del màxim legal que està en 60 dies. El període de pagament des que es dona per bona la factura fins que s'ingressa en el compte del prestador del servei es va quedar en una mitjana de 9’48 dies quan la llei fixa un topall de 30 dies.

El regidor ha destacat l'esforç del seu departament perquè els proveïdors cobren amb la major celeritat i ha avançat que es continua treballant en novetats per a implantar la factura 100% electrònica, un canal més segur que permet una major eficiència i eliminació d'errors humans, així com reduir costos.

La sessió plenària de febrer va arrancar amb una declaració institucional signada pels cinc grups municipals de l'Ajuntament que condemnava la invasió de Rússia a Ucraïna i plasmava la solidaritat amb poble ucraïnès en la seua lluita per la supervivència i la defensa del seu país. La Corporació va guardar també un minut de silenci en memòria de les víctimes.

En la posterior sessió es van aprovar per unanimitat els plans d'autoprotecció enfront d'incendis forestals en les cales de la Granadella i de la Barraca, així com l'acceptació de les competències de la Conselleria d'Educació per a poder impulsar el projecte integral de rehabilitació del col·legi Graüll de Xàbia, una obra que ascendeix a 6’7 milions d'euros.

En la sessió també es va secundar de manera unànime una moció presentada per Compromís per a sol·licitar a les entitats bancàries i altres organismes la millora dels serveis d'atenció a la ciutadania en general i especialment per a la gent gran i amb diversitat funcional.

Una altra moció aprovada amb els vots del PP i Ciutadans va ser reclamar a l'Estat una estratègia global de protecció de la costa i actuacions respecte a la reforma del reglament de la llei de Costes.