Xàbia obri dues noves zones canines en l'Arenal i Duanes

28 feb 2022

Xàbia compta amb dues noves àrees recreatives per a gossos. Una d'elles se situa en l'Avinguda Amsterdam, prop del col·legi Arenal, i l'altra està annexa a l'aparcament de Les Mesquides en Duanes.

Aquests dos espais públics han sigut condicionats pel departament de Serveis perquè els cans puguen socialitzar i jugar sense corretja en unes bones condicions de salubritat i seguretat.

Els recintes estan barrats i compten amb una porta de seguretat doble; tenen mobiliari urbà perquè els acompanyants puguen asseure's, papereres i punts d'aigua potable.

Aquestes dues àrees se sumen a les ja existents en la zona del parc Montaner i en Pou de Moro, millorant així els equipaments del municipi destinats a l'esplai de les mascotes.

L'edil de Serveis, Kika Mata, té previst contactar amb les associacions protectores perquè aporten idees per a millorar aquestes zones, per exemple amb la instal·lació de joguets o elements gimnàstics.

La regidora ha recordat les normes bàsiques per a usar aquests recintes, com recollir els excrements de les mascotes, usar la corretja per a eixir i entrar del lloc i portar als gossos convenientment identificats i vacunats. Entre les prohibicions està maltractar als animals i portar-los a aquest espai de convivència quan estiguen malalts, en zel o tinguen problemes d'agressivitat.