L'Ajuntament de Xàbia exposa al públic els nous plans d'actuació davant el risc d'inundacions i incendis forestals

24 feb 2022

L'Ajuntament de Xàbia inicia hui el període d'exposició al públic dels plans municipals d'actuació enfront del risc d'inundacions i incendis forestals. També la nova versió del pla territorial municipal d'emergències, una actualització de l'existent des de 2006 i que s'adapta a la nova normativa autonòmica sectorial.

Els documents, que plasmen tots els protocols i eines disponibles per a actuar a nivell local en el cas que es desencadene un incendi o hi haja inundacions, ja han sigut revisats per la Generalitat i ara encaren la seua fase de participació a fi de donar audiència a la ciutadania i obtindre quantes aportacions addicionals puguen fer-se per altres persones o entitats.

Els plans estan disponibles en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament i al web en https://xabia.sedelectronica.es/?x=uekp3bhy3afwcmfk6m3xh8z-gdhkfzu2jd0d0cetfsaxyb8y4v50pyg*xhjnpnizqficyyi6f7m0lhjpfmhixggoae1runokgsbm7edqkvey9kvham9ym1cj-uxneu6x

Amb aquesta normativa, l'Ajuntament de Xàbia fa un pas més en matèria de resposta a emergències, un camí que va iniciar en 2017 amb la confecció del Pla Local de Prevenció d'incendis forestals (aprovat en 2020).

També estan llestos els dos plans d'autoprotecció de les cales del Portitxol i la Granadella unes guies tècniques que defineixen les actuacions necessàries en matèria de prevenció i tracten de reduir els temps de reacció en cas de produir-se un incendi forestal que puga afectar-les i de definir els processos d'actuació que contribuïsca a la seguretat de les persones que es troben en aquest entorn en cas de produir-se una situació de risc.

Tots dos documents se sotmetran a votació en el ple d'aquest mes.