Ximo Carrión presenta aquest divendres a Xàbia el llibre “Arrossos i molt més”

22 feb 2022

La gastronomia protagonitza la cita literària d'aquesta setmana a Xàbia. El divendres, 25 de febrer, es presenta a la Casa de la Cultura el llibre “Arrossos i molt més”, de Ximo Carrión.

Serà a les 20 hores en un acte que comptarà amb el mateix autor així com amb l'editor Josep Vicent Miralles i el regidor de Cultura, Quico Moragues.

Editat per Llibres de la Drassana, “Arrossos i molt més” no és només un llibre de receptes, encara que tinga moltíssimes, 92 en total.

És sobretot un manual per a portar a una altra dimensió l'afició que els valencians tenen a cuinar i menjar arròs. Sobre la base d'un amor indissimulat per la gastronomia, l'obra té tres coordenades bàsiques que canvien el punt de vista a l'hora d'elaborar paelles i plats d'arròs: els tipus i varietats d'arròs que s'adapten a cada preparació, el caldo amb el qual es cuina i la incorporació de noves tècniques com el liquat.

Arrossos tradicionals, especials, de peix, de marisc, de carn, en paella, melosos, al forn… Des de la paella valenciana clàssica fins a l'arròs sec de Cochinita pibil, l'autor, Ximo Carrión, desplega tot un univers de creativitat gastronòmica i comparteix les receptes i coneixements que ha anat perfeccionant durant anys en el seu treball com a cuiner, professor i assessor de restauració.

Així, a més de consells, tècniques, esbossos històrics i anècdotes que permeten una lectura agradable, Carrión ofereix molts arrossos que són fruit de la seua experimentació i que no deixaran indiferent a ningú. Per al cuiner més experimentat o per a l'aficionat de diumenge, Arrossos i molt més, amb una versió en castellà i una altra en valencià, convida a viure l'experiència de l'arròs d'una forma més intensa i plaent.