Xàbia recupera la celebració del Carnestoltes

17 feb 2022

El Carnestoltes torna a Xàbia després d'un any d'absència a causa de la pandèmia. En vista de la bona evolució de la incidència sanitària, la regidoria de Festes, en col·laboració amb la Comissió de Fogueres, ha decidit impulsar aquesta jornada festiva amb alguns canvis per a augmentar la seguretat. El principal serà que no s'instal·larà carpa i que la festa serà a l'aire lliure, facilitant la ventilació i la dispersió dels assistents. També serà obligatori l'ús de màscara per a participar en les desfilades.

El Carnestoltes se celebrarà dissabte que ve, 26 de febrer, en la plaça de la Constitució. Com és habitual, hi haurà dos programes; un a la vesprada, pensat per als més xicotets, i un altre ja de nit enfocat al públic adult.

La festa infantil començarà a les 17 hores, amb una cercavila carnavalera des de la plaça Marina Alta fins a la plaça Constitució. Hi haurà premis per a les millors disfresses en categoria baby (0 a 4 anys), infantil (de 5 a 12 anys) i comparsa.

Després de la desfilada hi haurà mini discomòbil, jocs musicals i el lliurament de premis del concurs dinamitzada per ballarins i animadors.

Per a participar en el concurs cal inscriure's en la mateixa plaça Marina Alta a partir de les 16’30 hores o de forma anticipada en el Casal Foguerer (plaça Constitució) el dijous 24 a partir de les 19 hores, dia en què també es podran apuntar els que vulguen concursar pels premis d'adults (individual, parella o comparsa).

Els que preferisquen inscriure's a última hora ho podran fer el mateix dissabte a partir de les 23 hores en la plaça de la Constitució, on es concentrarà la festa nocturna amb desfilada i animació musical amb els DJ’s Juan Hdz i Félix Olivares.

Des de la regidoria de Festes han agraït la col·laboració de les associacions de comerciants de Xàbia en els premis del concurs i de la cafeteria L’Encant. També la implicació dels quintos del 2021 i 2022, que participen en l'organització dels Carnestoltes.