La Volta a Xàbia obri el 27 de febrer el Circuit a Peu de la Marina Alta

14 feb 2022

El diumenge 27 de febrer Xàbia donarà el tret d'eixit a un dels esdeveniments esportius més populars de la comarca. Arranca el Circuit a Peu, un clàssic per als atletes de la Marina Alta, i ho fa amb una de les carreres més estimades i multitudinàries: La Volta a Peu de Xàbia, que compleix la seua 33 edició.

El Club d'Atletisme Llebeig ha presentat aquest matí la carrera amb la qual torna el circuit després de l'aturada per la crisi sanitària (en 2020 només van arribar a celebrar-se dues proves i el 2021 no es va disputar).

El recorregut és el mateix dels últims anys, un traçat de 10 quilòmetres que discorre quasi íntegrament per la línia de costa i en terreny pla, la qual cosa suposa tot un al·licient tant per les vistes com per a les facilitats per a baixar marca. L'eixida i meta serà al Palau d’Esports; a les 10 hores la prova regna i a partir de les 12 les carreres en categories des de barrufet a juvenils.

La presidenta del club, Madelane Powell, ha avançat que els inscrits en 2020 han mantingut el seu interés a participar en el Circuit a Peu, amb el que ja són un miler de corredors als quals se sumaran els que s'apunten únicament a la de Xàbia (les inscripcions es poden realitzar en la web de www.somesport.com) . Serà doncs una competició multitudinària i marcada per l'alegria de recuperar la Volta i l'ambient de companyonia i amistat amb el qual es viu aquest veterà circuit que enguany tindrà 12 proves puntuables.

Powell també ha recordat que la carrera mantindrà la mateixa línia de sostenibilitat amb la qual treballa el club des de fa anys; amb l'objectiu de plàstic zero i avituallaments de producte de proximitat i embolcalls reciclables.

Tant el regidor d'Esports, Alberto Tur, com l'alcalde, José Chulvi, han agraït al club d'atletisme el seu esforç continuat en l'organització, la qual cosa ha permés consolidar aquesta prova i que siga un dels principals referents del circuit.

També han agraït als cossos de seguretat i voluntaris que vetlaran per la seguretat de la Volta a Peu. L'alcalde, a més, ha posat en valor el que suposa poder recuperar totes aquestes proves esportives després de la pandèmia, pels propis esportistes i per la gent que arrosseguen com a públic i que en temporada baixa són una injecció per al sector serveis del municipi