El Granadella Trail protagonitza l'agenda esportiva aquest cap de setmana a Xàbia

01 feb 2022

Xàbia viurà aquest cap de setmana una de les cites més destacades del calendari esportiu anual: la Granadella Trail Costa Blanca, una de les joies a nivell autonòmic de les carreres de muntanya.

El Club d'Atletisme Llebeig es bolca un any més en tots els detalls d'aquesta competició i a preparar el que pretenen siga tot un cap de setmana per a gaudir de l'esport en família i de Xàbia.

Tal com explica el responsable de la secció de muntanya del club, Rolf Jong, les activitats arranquen el dissabte amb un minitrail en el qual participaran un centenar d'esportistes en categories que abasten des de barrufets a cadets. Després de les proves- que es disputaran a partir de les 15 hores al parc de Pinosol- hi haurà un espai per a la formació en tècnica, i es repartiran els dorsals.

I ja el diumenge, a partir de les 9 hores arranca la prova regna, amb dues distàncies a triar (14 o 21 quilòmetres) i un recorregut que travessarà els punts més emblemàtics del parc forestal de la Granadella, com són el castell, i sendes amb vista a la mar impressionants.

La competició enguany puja un esglaó en desnivell acumulat i distància. Es podrà seguir en streaming a través de la pàgina de Facebook del Granadella Trail, una retransmissió en la qual comptaran amb drons i corredors amb cambra.

Seguint la màxima de garantir la sostenibilitat de la prova, s'ha tornat a marcar un màxim de 600 atletes i, de nou, les inscripcions es van esgotar en menys de 24 hores, la qual cosa demostra el tiró d'aquest trail que és ja un referent en polítiques de respecte ambiental.

Des del club han destacat que hi ha molt de nivell entre els participants, arribats des de diferents comunitats autònomes i amb molts noms vinculats a l'elit de muntanya, tant en categoria femenina com masculina, amb el que hi haurà garantit un bon espectacle per a fer-se amb el podi.

El regidor d'Esport, Alberto Tur, ha qualificat la Granadella Trail com una prova “mítica”, que atrau moltíssim als esportistes i reflecteix tots els valors pels quals aposta la pròpia regidoria, com el respecte l'entorn i la responsabilitat social i amb els valors.

Tur ha volgut agrair a tots els que faran possible que la carrera discórrega amb seguretat, des de la Policia Local als cossos voluntaris com Creu Roja i Protecció Civil, clubs col·laboradors i els molts voluntaris individuals. I ha convidat a la població al fet que gaudisca d'aquesta finalitat de setmana esportiu.