Xàbia atorga altres 427.000 euros en ajudes post Covid a empreses i autònoms vinculades a les celebracions

29 dic 2021

L'Ajuntament de Xàbia ha concedit un total de 427.270 euros en ajudes directes dins del pla “Recuperem Xàbia”, destinat a la reactivació econòmica d'autònoms i PIMES amb activitats afectades per les restriccions Covid.

Segons explica el regidor d'Hisenda, Ximo Segarra, la comissió ha avaluat un total de 141 sol·licituds rebudes, aprovant 91 d'elles. Els beneficiaris rebran entre 2.000 i 8.000 euros segons les despeses justificades.

Quant a les sol·licituds rebutjades per no complir els requisits, la majoria estan motivades per no tindre el domicili fiscal a Xàbia o per tindre atorgada una altra ajuda anteriorment.

Segarra ha apuntat que s'han assignat 427.000 dels 600.000 euros pressupostats, la qual cosa plasma l'acollida que ha tingut aquesta línia complementària llançada per l'Ajuntament i el treball realitzat tant per les empreses com pels treballadors municipals a l'hora de presentar i revisar documentació.

L'edil ha avançat que una vegada publicada la resolució en el tauler d'anuncis es farà efectiu el pagament de les ajudes la setmana pròxima.

“Recuperem Xàbia”, complementària al pla Parèntesi de la Generalitat (pel qual també s'han concedit recentment altres 267.000 euros en ajudes), tenia com a objecte fer arribar subvencions als autònoms i Pimes de sectors afectats per les restriccions sanitàries aplicades per a contindre la Covid –sobretot vinculades a les celebracions- i que no havien pogut acollir-se a la línia autonòmica.

Activitats com a salons de bellesa, perruqueries, tallers de costura, esteticistes, floristeries, artesania en cuir, marroquineria, confecció d'articles tèxtils per a la llar i la restauració, galeries d'art, comerç al detall en peces de vestir, tocats, perfumeria, parament, articles de la llar o joguets, personal docent d'ensenyaments diversos, massatgistes i acadèmies d'ensenyament. O pimes de més de 10 treballadors vinculades a sectors turístics, esportius o culturals.

Des que va irrompre la Covid 19, l'Ajuntament de Xàbia ha mobilitzat tots els seus recursos per a donar resposta tant a nivell sanitari com social i de reactivació econòmica. En les diferents línies d'ajudes directes (100% municipals a empreses o autònoms amb activitats afectades, a nous autònoms i en plans cofinançats amb la Generalitat o la Diputació), el Consistori ha consignat més de 4 milions d'euros, al que cal sumar exempció de taxes, plans d'ocupació social i ajudes socials. En total, la quantitat dedicada a recuperar el municipi de l'impacte de la Covid està al voltant dels 12 milions d'euros.