L'Ajuntament de Xàbia posa a la disposició de la Conselleria set parcel·les per al desenvolupament d'habitatge destinat al lloguer social

27 dic 2021

L'Ajuntament de Xàbia ha posat a la disposició de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica un total de set parcel·les amb els quals integrar-se en els plans que impulsa la Generalitat per a promoure habitatge públic en règim de lloguer assequible.

Hui l'alcalde, José Chulvi, i la regidora d'Urbanisme, Pepa Gisbert, s'han reunit amb el secretari autonòmic d'habitatge, Alejandro Aguilar, per a aprofundir sobre aquest projecte –inclòs en els Fons de Recuperació i Resiliència europeus que gestiona el Consell- i obrir així les vies de col·laboració entre totes dues administracions per a començar a donar resposta a la gran necessitat residencial que arrossega el municipi.

Segons ha apuntat Chulvi, des del Consell s'han mostrat molt receptius amb la total predisposició i interés de Xàbia a formar part d'aquest important pla. De fet, “ens han comunicat que som el municipi que –després de València ciutat- més terrenys ha cedit, a més d'oferir-los també col·laboració econòmica si és necessari” ha apuntat el primer edil, qui ha agraït al secretari autonòmic la informació que els ha facilitat de primera mà i la voluntat per col·laborar i facilitar tota la tramitació.

Per part seua, el responsable d'Habitatge ha explicat que l'objectiu de la Conselleria és aprofitar l'impuls dels fons europeus per a desenvolupar en sòl públic habitatge en règim de lloguer assequible i per a això s'ha iniciat una sèrie de trobades amb els municipis que ja han mostrat predisposició a sumar-se per a entaular contacte i fixar les vies de col·laboració necessàries per a materialitzar aquests immobles, destinats específicament a lloguer social.

Tant Parrilla com l'alcalde han coincidit en la importància d'obrir aquest procés de col·laboració i abordar una necessitat cada dia major en municipis com Xàbia, amb un mercat immobiliari altament condicionat pel seu caràcter turístic.

Els responsables públics han recalcat la seua voluntat política d'impulsar projectes que donen opció als joves i a les famílies a trobar un habitatge digne a un preu assequible.