La Policia de Xàbia posa a la venda amb finalitats solidaris unes polseres que serveixen per a identificar a menors o ancians perduts

21 dic 2021 Les “Polseres Amigues” es podran adquirir en farmàcies o comerços i se sumen a “Pels Valents” la campanya per a construir un hospital oncològic infantil

La Policia Local de Xàbia llança una nova iniciativa amb la qual conjumina seguretat i solidaritat. Es tracta de les “Polseres Amigues” un sistema que servirà per a identificar a menors en el cas que s'extravien i a persones adultes que patisquen alguna patologia que puga fer que es desorienten o necessiten advertir d'alguna situació mèdica a tindre en compte en cas d'urgència.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá, i l'intendent de la Policia Local de Xàbia, José Antonio Monfort, han presentat hui aquesta campanya, que s'integra dins del moviment “Pels Valents” amb el qual diferents policies del país estan contribuint econòmicament a construir el Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center de Barcelona, un centre d'oncologia infantil pioner a Europa.

Monfort ha explicat que Xàbia té una important població d'avançada edat, molts d'ells estrangers, que en cas de trobar-los desorientats és difícil esbrinar qui són els seus familiars o si hi ha alguna informació mèdica que és primordial conéixer.

Buscaven algun sistema per a tindre'ls identificats i que facilitara localitzar a les famílies. La Policia de Xàbia, que fa anys col·labora amb la campanya “Pels Valents” venent escuts solidaris, va veure en la nova acció “Polseres Candela” una solució a la problemàtica que, a més, els permetia continuar ajudant en la recaptació de fons per a lluitar contra el càncer infantil.

Des de hui es posen a la venda 2000 polseres amigues a 2’5 euros; 1.000 són de colors pensades per a xiquets i xiquetes i altres 1.000 negres per als adults. Aquestes últimes poden ser una simple col·laboració amb la causa o tindre també actiu el sistema d'identificació. A simple vista són iguals amb el que no s'estigmatitza a ningú.

El sistema és senzill. Cada polsera té un número i en ser assignat s'emplenarà una fitxa amb les dades identificatives: dades, adreça, persones i telèfons de contacte i, opcionalment, un apartat per a avisar de circumstàncies de salut importants.

Si es perden, bastarà que els agents consulten aqueix número per a saber qui són i poder localitzar de seguida els seus familiars. El sistema es donarà a conèixer a les policies de la Marina Alta, amb el que serà eficaç si la persona s'extravia en un altre municipi de la comarca.

Les polseres s'han posat hui a la venda en farmàcies, hotels, comerços col·laboradors o en seus municipals com la reguarda policial, l'oficina de turisme o les oficines de Amjasa, patrocinadora de la iniciativa.

El regidor de Seguretat, Juan Ortolà, ha felicitat la prefectura i als tres agents que donaran vida a aquest nou projecte (Mariano Armero, Rosa María Ramos i Vicen Bolufer), que demostra la seua preocupació per estar al costat del ciutadà, per millorar la seguretat i recolzar als més vulnerables.