Cultura busca informació sobre les vivències de Balenciaga a Xàbia per a personalitzar l'exposició que li dedicarà a 2022

29 nov 2021

El departament de Cultura de Xàbia, en estreta col·laboració amb el fotògraf guipuscoà Pedro Usabiaga i el seu equip, està preparant ja el projecte expositiu sobre el modista Cristóbal Balenciaga que prendrà el pròxim estiu les sales d'art municipals.

Com ja va anunciar el regidor de Cultura, Quico Moragues, en 2022 es commemora el 50 aniversari de la seua mort (va morir a Xàbia) i per això, l'Ajuntament vol recordar l'extraordinària figura d'un dels grans referents de la costura i la figura més destacada de la història de la moda espanyola. I sobretot, la seua vinculació amb la població.

Des del comissariat de l'exposició s'està recopilant el màxim d'informació sobre les temporades que va passar Balenciaga a Xàbia per a així poder reflectir-ho en el projecte i enriquir-lo a nivell local.

És per això que es fa una crida a la població de més edat de la zona que poguera haver conegut o tingut relació amb el modista en aquells anys. Qualsevol informació relacionada pot fer-se arribar al correu electrònic cultura@ajxabia.org i els contactaran per a aprofundir en ella.