Xàbia diu “Hola Nadal” en el pont de desembre amb fires d'artesania i els concerts de Dani Miquel, Canta Canalla i Mingo Balaguer

26 nov 2021 La programació es reparteix entre el Centre Històric i Duanes

L'Ajuntament de Xàbia ha presentat hui “Hola Nadal”, una proposta familiar per a gaudir del pont de desembre organitzada pel departament de Foment Econòmic i Comerç en col·laboració amb les associacions de comerciants.

L'edil Marta Bañuls ha destacat la il·lusió amb la qual es proposa aquest esdeveniment després de l'aturada de l'any passat. “Ens entusiasma poder tornar a programar activitats, donar el seu espai a l'artesania i per descomptat, poder donar la benvinguda de nou al Nadal de manera festiva, animant a la gent a que isca i que torne l'alegria als nostres carrers”.

Bañuls i l'edil de fires i mercats, Susana Ern, han detallat la programació que es desplegarà entre el 4 i el 8 de desembre; La primera part el cap de setmana del 4 i 5, els actes es concentraran en el Centre Històric: Entre la plaça de l'església i la de Celestino Pons hi haurà fira d'artesania reforçada amb llocs instal·lats per entitats socials i solidàries com Creu Roja, Aspanion, Amunt contra el càncer o les Mestresses de casa, entre altres. Com a novetat, també hi haurà alguns comerços locals que isquen al carrer i instal·len els seus aparadors dins d'aquesta fira.

A més, hi haurà també activitats per a tots els gustos i públic, sobretot per als més xicotets de les cases “que són els que esperen el Nadal amb més il·lusió” ha apuntat l'edil. Així, durant els dos dies hi haurà ludoteca infantil en la plaça de l'Església; el dissabte 4 (a les 19’30 hores hi haurà una actuació de blues a càrrec de la Banda de Mingo Balaguer i el diumenge (a les 12 en la placeta del Convent) el plat fort del cap de setmana amb l'actuació d'un cantant tan volgut pels xiquets com Dani Miquel.

Passat el cap de setmana, tota l'activitat es trasllada al barri de Duanes, on se celebrarà també una fira d'artesania durant el pont festiu: des del dilluns 6 al dimecres 8. Serà entre el passeig marítim i l'Avinguda Jaume I i també hi haurà ludoteca infantil per als xiquets i xiquetes que vulguen participar, en horari de matí i vesprada.

La programació també tindrà un tancament de luxe amb l'animada Canta Canalla, una actuació musical per a ballar tota la família. Serà el dimecres, a les 12 hores en el passeig marítim, enfront de la plaça de la llevadora Maruja Varó.

Des de l'Ajuntament afigen que en aqueixes dates ja estarà encesa la il·luminació festiva i instal·lada la decoració nadalenca habitual amb els arbres monumentals en els tres nuclis urbans.

La responsable de Foment Econòmic ha desitjat que la programació “siga un estímul dinamitzador per als centres urbans i per a iniciar la campanya nadalenca. Bañuls ha emplaçat als comerciants a que “posen bonics els seus locals per a donar-li molta vida i alegria a Xàbia”. L'edil també ha animat als veïns al fet que aprofiten per a avançar les seues compres nadalenques “que si són en el comerç local i de proximitat, millor que millor” i a tornar a gaudir de l'ambient, de l'hostaleria local i de la socialització als espais públics.