Xàbia reivindica a l'escriptora Carmelina Sánchez Cutillas amb una exposició i un recital musical dels seus poemes

25 nov 2021

La Biblioteca Pública de Xàbia homenatjarà l'escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas, una de les grans figures de les lletres valencianes; escriptora, investigadora i intel·lectual a la qual l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va designar com a ‘Escriptora de l'Any 2020-2021’.

Per a això oferirà un recital musical la vesprada del dijous 2 desembre titulat “Polsim de temps de records” protagonitzat per l'actriu Marina Mulet i Gayà, que posarà veu als textos de Sánchez-Cutillas amb l'acompanyament de la guitarrista i cantant Sandra Monfort Oliver. L'espectacle serà a les 19’30 hores a la Casa de la Cultura, amb entrada gratuïta fins a completar aforament.

Les accions per a difondre la figura d'aquesta gran escriptora valenciana es completen amb l'exposició “Dónes dels fronteres del silenci” que es podrà visitar entre el 3 i el 16 de desembre en la planta baixa de la Biblioteca del Centre Històric. Comissariada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i de caràcter itinerant, aquesta mostra reivindica a aquesta escriptora singular, néta de l'historiador Francisco Martínez i Martínez (Altea).

Carmelina Sánchez-Cutillas va estudiar Filosofia i Lletres en la Universitat de València i va escriure sobre temes culturals, formant part de la generació de poetes valencians de postguerra. Alguns dels poemaris que va publicar van ser Un món rebel (1964), Conjugació en primera persona (1969), Els jeroglífics i la pedra de Rosetta (1976) i Llibre d'amic i estimada (1980) encara que va realitzar també incursions en la novel·la, on va collir el seu principal èxit amb Matèria de Bretanya, guanyadora del Premi Andròmina de Narrativa en 1975.