El Centre Artístic Musical de Xàbia viu un boom de nous músics després de l'aturada de la pandèmia

03 nov 2021 La banda formalitza aquesta Santa Cecilia 21 incorporacions i l'Orquestra suma dos músics

El Centre Artístic Musical de Xàbia arranca aquest cap de setmana les celebracions per Santa Cecilia carregat de cares noves.

I és que l'entitat donarà la benvinguda oficialment als músics que han anat incorporant-se durant els dos últims anys ja que la pandèmia va impedir celebrar els actes en honor a la seua patrona el passat 2020.

En total són 21 els nous membres de la banda i dues en l'orquestra. Corresponen a la generació del 2021 Lucia de la Font del Bou, Arantxa Ribes Sorribes, Bea Pastor Morató, Regina Soler Andrés; Elisa Navas Congosto, Ainhoa Buigues Puig, Mar Cholbi De Lamo, Raúl Blasco Beltrán, Marcos Serrat Espasa, Adrián Climent Castell, Joel Cruz Vázquez, María Mayor Aranda i Pau Cantos Sales.

També les dues incorporacions de l'orquestra: Allison Tamara Castillo Bermúdez i Sukayna Eirianydd Al-Ghabban.

També seran protagonistes els que tenien pendent formalitzar el seu ingrés des de 2020: Jordi Nevado Salvà, Anaïs Doll Llosa, Àngela Marí Andrés, Marc Gavilà Fornés, Ferran Mulet Leyda, Sergio Juan Soler, Marc Marzal Català i Eva Bisquert Figols.

Tots passaran a engrossir les files de la banda en les desfilades des d'aquest diumenge al matí quan es realitzarà la tradicional cercavila de recollida dels nous músics i de la musa, que enguany és Laia Bou Suárez.

L'entitat cultural inicia també nova etapa amb el canvi de la seua junta directiva. Manolo Berenguer i el seu equip han cessat després de 13 anys al capdavant de l'associació i donen el relleu al nou president, Juan Antonio Sapena Codina.

Quant a la programació de concerts per a homenatjar la seua patrona, començarà el dissabte 13 de novembre (a les 21’30 hores a l'església de Sant Bartolomé) amb el concert de l'Orquestra del Centre Artístic Musical. El diumenge 14, a les 20 hores i també a l'església, serà el torn dels més joves amb un doble concert a càrrec de la Banda Jove i la Jove Orquestra.

Tancarà el calendari d'actuacions la Banda del Centre Artístic amb el seu concert extraordinari per Santa Cecilia el dissabte 20 de novembre a les 21’30 hores a l'església.

Tots els concerts són gratuïts i no és necessari reservar prèviament.