Les regidories d'Esports i Educació ofereixen extraescolars gratuïtes en els col·legis de Xàbia

15 oct 2021

Els col·legis de Xàbia recuperen aquest curs l'oferta d'activitats extracurriculars per a donar opció als alumnes i alumnes que prolonguen el seu horari en el centre a les vesprades. Dins de les opcions que han preparat els propis centres, les regidories d'Educació i Esports, en col·laboració amb l'esport base, els centres, el professorat i els clubs i entitats esportives del municipi, han proposat una àmplia oferta per a acostar als més xicotets la pràctica esportiva i l'adquisició d'hàbits saludables.

El regidor Alberto Tur ha explicat que, després de l'aturada per la pandèmia, es recupera el programa gratuït “Xàbia Esports-Educa” en els cinc col·legis públics. Dirigit a xiquets i xiquetes que cursen infantil i primària, s'organitza en dues línies diferents per edats. La primera, denominada 'Mou-te' està pensada per als més xicotets (entre 3 i 5 anys) i treballarà els aspectes motrius i socials bàsics; la segona 'Descobreix l'esport' està enfocada a tot el cicle de primària i abastarà diferents modalitats esportives a nivell iniciació així com els seus aspectes bàsics i valors.

En la iniciativa (VEURE PROGRAMA) participen els clubs de Handbol, Montgo Rítmica, Escacs, Lluita Dimonis, Atletisme Llebeig, Muay Thai, Gimnàstica Ritmica Xàbia, Pilota, Futbol La Marina, Basquet, CD Xàbia, Tennis Taula i Judo Dojo Do Xàbia.

Les activitats es realitzaran des del 18 d'octubre al 27 de maig en un horari compatible amb la jornada contínua a manera d'extraescolar, es desenvoluparà dins de l'horari lectiu escolar, de 15.30 a 17.00 hores. La inscripció, gratuïta, la gestiona cada centre educatiu.

A més, apunta Tur, com a novetat s'inclouran jornades puntuals en els col·legis sobre hàbits saludables i nutrició, així com sostenibilitat i reciclatge.

Altres activitats extraescolars oferides per la regidoria d'Educació són tallers per a fer una publicació escolar i contacontes.