Ciudadanos por Jávea s'incorpora al govern municipal de Xàbia

04 oct 2021 L'alcalde reorganitza les competències per a donar responsabilitats als seus nous socis i substituir a l'edil Isabel Bolufer que es jubila

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha anunciat hui una reestructuració de l'equip de govern marcada pel pacte aconseguit amb Ciudadanos por Jávea i la renúncia per jubilació de la regidora d'urbanisme i primer tinent d'alcalde, Isabel Bolufer.

Tal com ha assegurat el primer edil, malgrat comptar amb majoria absoluta, el PSPV de Xàbia sempre ha tingut les portes obertes a incorporar a altres partits en tasques de govern, guanyant en pluralitat i actius per a treballar pel municipi.

“Feia temps que parlàvem amb Ciudadanos por Jávea, un partit amb el qual tenim experiència de govern i sempre han demostrat la seua responsabilitat i col·laboració en els assumptes importants del municipi. Ara s'han donat les circumstàncies per a arribar a un acord” ha explicat Chulvi.

L'altre canvi important respon a la voluntat de la regidora Isabel Bolufer de renunciar i jubilar-se. La substituirà Doris Courcelles, qui torna a la política activa i s'encarregarà d'àrees en les quals compta amb gran experiència com a Atenció als Residents Estrangers i relació amb les Urbanitzacions.

L'alcalde ha detallat els canvis que comporta aquesta reestructuració.

L'edil Pepa Gisbert s'encarregarà d'Urbanisme i Escena Urbana, a més de mantindre Personal. Juan Ortolá gestionarà Seguretat Ciutadana, Protecció Civil, Mobilitat i Transports, a més d'entrar a formar part de la junta de govern i ostentar la quarta tinença d'alcaldia; Per la seua part l'altra regidora de CDJ, Susana Ern, s'estrena amb responsabilitats polítiques en Patrimoni, Mercat Municipal, fires i Venda Ambulant.

Dins del PSPV, Toni Miragall assumeix Cicle Integral de l'Aigua, que es relacionarà directament amb les seues altres competències en medi ambient i Agricultura, mantenint també Turisme. Finalment, Marta Bañuls, redueix la seua càrrega de gestió per a compatibilitzar-la amb la seua vida personal i se centrarà en les àrees de Foment Econòmic i barri de Duanes.

La resta de regidors mantenen les seues delegacions sense canvis amb el que, a nivell global, es baixa una dedicació exclusiva (4), es mantenen les parcials (3) i hi haurà 6 regidors sense dedicació i que únicament rebran indemnització per assistències.

 

Nou pressupost

Tal com ha destacat l'alcalde, aquest canvi es materialitzarà el 15 d'octubre –data en la qual Isabel Bolufer formalitzarà la seua renúncia- un moment en el qual es començaran a treballar els pressupostos de 2022 i, per tant, idoni perquè els regidors poden plasmar projectes en els seus nous departaments.

De fet, aquest és un dels motius que ha aportat Juan Ortolá per a explicar la seua entrada en el govern. “Saber que haurà pressupost nou ens va animar a fer aquest pas en el qual estem molt il·lusionats, agraïts i predisposats a treballar pel poble”.

L'alcalde ha aprofitat la compareixença de hui per a agrair a Isabel Bolufer els sis anys de treball braç a braç. “Sis anys molt intensos, en els quals has destacat pel teu bon tracte i t'has guanyat l'afecte de tot l'equip i els que has sigut un dels meus suports fonamentals per a afrontar situacions complicades” ha destacat.

Chulvi ha volgut recalcar la serenitat i responsabilitat de Bolufer, demostrades fins a l'últim moment en ajornar la seua marxa fins que s'aprovaren les Normes Urbanístiques Transitòries i , amb això, deixar més assegurat i encarrilat el nou Pla General en el qual ha treballat intensament aquests anys.