El cross Baix Montgó torna el 9 d’Octubre

02 oct 2021

Una de les carreres populars més veteranes de la Marina Alta torna en plena forma després de la pandèmia. És el Cross Baix Montgó, competició organitzada pels clubs d'atletisme Llebeig Xàbia i La Faixa de Jesús Pobre juntament amb les regidories d'esports de totes dues poblacions.

Compleix ni més ni menys que 29 edicions i se celebrarà un dia amb tant simbolisme com el dissabte 9 d’Octubre, amb eixida a les 18 hores des de Xàbia.

Tal com expliquen des de l'organització, l'itinerari –de 10’5 quilòmetres- varia una mica respecte a les anteriors edicions per a evitar la zona en obres dels Castellans.

Així, els corredors eixiran de la plaça de constitució, recorrent les zones del Camí Vell de Gata, carrers Canadà, Mauritània i Gàmbia, la partida Benimadrocs, i Camí Vell de Pedreguer, Camí Les Valls fins a la meta en el Riurau de Jesús Pobre. L'itinerari alterna asfalt i cros.

La inscripció té un cost de 5 euros i es pot realitzar fins al dijous 7 d'Octubre a través de Somesport (https://www.somesport.org/crossbaixmontgo/2021/insc21.php )

Els clubs s'han mostrat molt il·lusionats per recuperar la carrera presencialment després d'haver de celebrar-la en 2020 de manera virtual. Els implicats en el Cross Baix Montgó han volgut agrair la seua col·laboració a la Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja i a tots els voluntaris que es mobilitzaran per a poder dur a terme l'esdeveniment. En aquest sentit, han animat a qui vulga sumar-se com a voluntari a contactar amb el club al telèfon 685676805 (Madelane).