Xàbia celebra els Àngels Custodis amb un acte d'agraïment als seus policies

01 oct 2021 La plantilla presenta a la seua unitat canina amb una demostració en la localització de persones i detecció d'estupefaents

La Policia Local de Xàbia ha celebrat hui la festivitat del seu patró, els Àngels Custodis. L'Ajuntament ha acollit un acte de felicitació i agraïment als agents municipals per la seua dedicació, clau en aquests temps de pandèmia, i per a entregar-los dels distintius d'antiguitat als anys de servei.

Enguany han sigut felicitats pels seus 15 anys com a policies José Antonio Mallebrera Varó, Jorge Ortega Navarro, Pere Vicent Andrés González; amb 20 anys de servei, María Francisca Castell Tur, María Carmen Marín Fernández i David J. Donate Robles; Ni més ni menys que 30 anys d'antiguitat compleixen Jeannine Cantó Ribera i Rosa Mª Ramos Gimeno, mentre que els més veterans –amb 35 anys de servei- han sigut Jaime Buigues Bisquert, Pedro Luis Cholbi Cardona i l'inspector José Ribes Fornés.

Els distintius els han entregats l'alcalde, José Chulvi, la regidora de Seguretat Ciutadana i Emergències, Pepa Gisbert, i l'intendent cap, José Antonio Monfort.

Els responsables municipals han posat veu a l'agraïment de tota la població a una plantilla policial que ha viscut un dels temps més complicats des que va irrompre la pandèmia en haver d'assumir noves atribucions en control de les mesures de seguretat sanitària, sumant-les així als seus serveis ordinaris en matèria preventiva, de seguretat, emergències, sanitàries, seguretat viària, violència de gènere, prevenció i resposta al consum de drogues, rescats i manteniment de la convivència.

L'alcalde ha posat en valor que, malgrat aquesta sobrecàrrega de treball i de tindre la plantilla minvada per les últimes jubilacions, la Policia de Xàbia ha continuat apostant per la formació, cooperació en projectes europeus i altres cossos se seguretat i fins i tot ha posat en marxa la nova unitat canina, formada per Kosmo (un pastor alemany que es dedica a labors relacionades amb la cerca d'estupefaents en controls preventius) i Khalan (pastor belga malinois que està sent ensinistrat per a la cerca de persones desaparegudes). Tots dos cans han protagonitzat una exhibició al final de l'acte institucional demostrant els progressos en el seu ensinistrament, iniciat fa uns mesos.

Per part seua, l'intendent cap, José Antonio Monfort, ha avançat alguns dels nous projectes europeus en els quals participarà la Policia de Xàbia, un cos que –ha avançat- en 2022 complirà 100 anys d'història, una ocasió que commemoraran amb diferents activitats. Monfort ha destacat la gran implicació de la plantilla per a afrontar uns temps que han sigut incerts i molt durs per al servei.