Les Escoles Esportives de Xàbia inicien la temporada amb 300 xiquets i xiquetes inscrits

30 sep 2021 El nou programa En Moviment per a adults arranca amb 70 usuaris

El departament municipal d'Esports de Xàbia ha iniciat aquesta setmana la nova temporada de les Escoles Esportives Municipals, el programa més important per a la promoció de l'esport base, així com de les noves propostes que s'estrenen enguany: l'escola d'esport inclusiu específica per a persones amb diversitat funcional –Supera’t- i el projecte En Moviment, pensat per a persones en edat adulta que vulguen millorar la seua forma física.

Tal com explica el regidor d'esports, Alberto Tur, enguany s'han inscrit un total de 300 xiquetes i xiquets en relació a les Escoles Esportives, la qual cosa suposa una gran acollida d'un programa més que consolidat en el municipi. Abans de començar els entrenaments, des d'Esports es va programar una sèrie de reunions informatives prèvies amb els pares per a informar-los directament d'horaris, protocols i la programació de la temporada.

Tur apunta que enguany s'han realitzat diverses millores a les sales esportives del Palau d’Esports, especialment en la qual acull la psicomotricitat que ara està més condicionada com a espai infantil.

Quant a les activitats dirigides per a adults, la inscripció total ha sigut de 70, una xifra que, com apunta l'edil, és il·lusionant en tractar-se d'un projecte nou i dirigit al públic adult que és més difícil de mobilitzar. En el cas de Supera’t, conclou Tur, hi ha 3 persones apuntades però la inscripció seguirà oberta de moment, ja que s'ha deixat uns dies perquè els centres educatius de secundària i els específics d'educació especial, informen els seus usuaris d'aquest nou recurs disponible a Xàbia.

Així doncs, encara que les classes també hagen començat aquesta setmana, les portes seguiran obertes a la incorporació de nous usuaris.

El responsable municipal d'Esports ha mostrat la seua satisfacció per l'acollida d'aquests programes i ha animat a tota la població a buscar la manera de mantindre's activa i aprofitar les moltes opcions que hi ha a Xàbia per a practicar activitat física, a través de l'oferta municipal o de l'àmplia i variada que proposen els clubs.