El triatló torna a Xàbia aquest diumenge amb l'IV memorial *Edu Monfort

07 sep 2021 La prova icònica de Xàbia obri les portes a l'esport inclusiu i tindrà per primera vegada cinc paratriatletes entre els seus participants

Després d'un any d'aturada obligatòria pel Covid19, torna el Trixabia Memorial Edu Monfort, una de les proves més icòniques de l'esport local i important dins del calendari anual. I ho fa fent un pas més en la seua filosofia de compromís social, mantenint l'esforç per a eliminar el plàstic i obrint la participació a les persones amb diversitat funcional.

Tal com ha explicat la presidenta del Club d'Atletisme Llebeig, Madelane Powell, enguany hi ha cinc paratriatletes i l'organització ha fet un esforç extra per a adaptar la prova i els boxs a les seues necessitats.

“Serà una bona manera de poder veure l'esport fora de les pantalles, adaptat a peu de carrer” ha afegit Powell. La responsable del club esportiu ha detallat que la competició –la més complicada de l'any a nivell organitzatiu- es desenvoluparà aquest diumenge al matí i tindrà com a epicentre la platja de l'Arenal. Comptarà amb 660 participants, inscripcions que van volar en tot just una setmana, i que demostren l'aposta del Llebeig per prevaldre la qualitat en la competició i mantindre-la com a esdeveniment sostenible.

Després de la pandèmia, el Llebeig represa el Trixabia “amb més il·lusió que mai” i agraeix el gran suport de voluntaris –uns 200- que durant el cap de setmana es bolcaran en què tot isca perfecte. També a la Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja i Club Nàutic, col·laboradors del dispositiu, i a Amjasa, que proveirà amb fonts i depòsits d'aigua la carrera minimitzant així la generació de plàstics.

El Trixabia arrancarà el diumenge a les 8’30 hores amb la modalitat olímpica i aproximadament a les 10’30 hores començarà la sprint. El dissabte es dedicaran a les tasques de muntatge i al repartiment de dorsals entre els participants que arribaran de diferents punts de la Comunitat Valenciana.

Des de la regidoria d'Esports, Alberto Tur, ha volgut posar en valor la gran faena del Llebeig en aquesta prova tan emblemàtica i amb tanta estirada, que a partir d'ara també abanderarà la diversitat funcional seguint el cami obert per la regidoria amb l'escola municipal Supera’t.

L'edil i l'alcalde, José Chulvi, també han agraït a tots els cossos de seguretat i voluntaris que s'impliquen en la seguretat de la prova i han animat als aficionats a l'esport a que s'acosten a l'Arenal a gaudir de l'espectacle.

Chulvi ha afegit que veure com van tornant les competicions esportives és un motiu d'esperança i prova de que anem recuperant la normalitat; També ha volgut tindre un record per a Edu Monfort en el seu quart memorial.