Xàbia envia aigua al consorci Teulada-Benitatxell per a cobrir l'excés de demanda

31 ago 2021 La transferència de cabal es realitza una vegada garantit el consum en la localitat

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, AMJASA, transfereix 2.000 m³ d'aigua al dia al consorci Teulada-Benitatxell. D'aquesta manera es pretén cobrir els possibles problemes de proveïment que puga ocasionar l'augment de la demanda al costat de la baixada de reserves en els pous.

Tal com s'indica des de l'empresa, aquesta transferència de cabal es realitza una vegada el subministrament està garantit a Xàbia.

A més, hui s'ha produït una reunió entre els alcaldes de Xàbia, Teulada i Benitatxell per tal d’abordar possibles solucions duradores al desproveïment puntual, no sols en aquestes localitats sinó en el conjunt de la Marina Alta.

Segons ha assenyalat Chulvi “la bona gestió d’AMJASA, així com l'esforç de tots els veïns per sostindre la nostra dessaladora, ens permet cobrir amb tranquil·litat les èpoques de màxima demanda d'aigua i, alhora, ser solidaris amb altres localitats”. En tot cas, el primer edil va afegir que “el problema de l'aigua a la Marina Alta no es pot solucionar amb accions puntuals, sinó que requereix d'una reflexió conjunta i ambiciosa. Es tracta tant de posar en marxa les infraestructures necessàries per a connectar els recursos hídrics de la comarca com de repensar el nostre model de consum”.