L'Ajuntament activa el dilluns la regulació d'accés en la plaça del Mercat

06 ago 2021

A partir del pròxim dilluns, 9 d'agost, entrarà en funcionament la nova barrera de control d'accés en la plaça Celestino Pons i carrer Sor María Gallard.

Amb aquest sistema, l'entorn del Mercat Municipal quedarà tancat al trànsit durant determinades hores del dia per a afavorir l'ús per als vianants i atorgar a l'hostaleria una ocupació de la via pública amb major seguretat.

La mesura està acompanyada d'una reorganització de l'aparcament amb la qual s'allibera de vehicles i s'embelleix amb jardineres la façana de l'església de Sant Bertomeu, recentment restaurada. S'han reservat dues places d'aparcament en l'entrada de la plaça per a estacionaments de curta durada per als quals realitzen compres en la farmàcia i càrregues ràpides del Mercat.

Amb l'horari inicial establert es pretén compaginar els diferents interessos, tant dels venedors del Mercat com de l'hostaleria i els dels propis residents i els vianants. Així, entre setmana estarà obert en horari de matí (de  7 a14 hores) mentre que en horari de vesprada i nit (de 14 a 7 hores) es tancarà la barrera i només podran accedir en cas de necessitat els residents. Als directament afectats (carrers Sant Marcos, Sor María Gallart, Sant Clara, Sant Bonaventura, Sant Bartolomé i les places Celestino Pons i de l'Església) se'ls ha facilitat una targeta d'accés per habitatge.

Els dissabtes es deixarà un horari de 7 a 11 hores per a càrrega i descàrrega i a partir d'aquesta hora, la plaça serà d'ús per als vianants. El diumenge es deixarà obert tot el dia.

La Policia Local ja ha estat informant els usuaris d'aquesta nova regulació que entrarà el dilluns en vigor i que comptarà amb supervisió a càrrec de personal municipal.