Xàbia i la Fundació Cent Anys Levante UD organitzen “Coneix-nos!” una jornada de convivència i promoció de l'esport adaptat

09 jul 2021 La inscripció és gratuïta i pot realitzar-se ja des de la web Sporttia

La regidoria d'Esports de Xàbia i la Fundació Cent Anys Levante Unió Esportiva han presentat hui la jornada de portes obertes sobre esport adaptat que organitzen conjuntament en la població.

Serà el proper dissabte, 17 de juliol, al Camp d’Esports Municipal i servirà per a gaudir i donar a conèixer l'esport adaptat i la seua força com a eina de transformació social i evolució personal.

Tal com ha explicat el regidor d'Esports, Alberto Tur, la jornada començarà a les 19 hores amb una ponència a càrrec de l'esportista local Pablo Ivars, qui forma part de la Selecció Espanyola de ciclisme adaptat per a sords; El ciclista parlarà de la seua experiència, dels beneficis que li ha reportat l'esport i de la importància de no posar-se límits. Després hi haurà una exhibició del Levante UD Masclets, el primer equip d'hoquei en cadira de rodes elèctrica creat a la Comunitat Valenciana baix el patrocini de la Fundació Levante.

Per a tancar la jornada hi haurà unes dinàmiques participatives i d'entrenaments oferides per l'Escola per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual del Llevant UD; les persones interessades a participar poden inscriure's gratuïtament en

https://app.sporttia.com/activities/38257 mentre que qui vulga assistir com a públic podrà entrar lliurement fins a completar l'aforament del camp.

El regidor d'Esports ha volgut agrair a la Fundació Llevant la gran tasca que està realitzant perquè l'esport siga accessible per a tots, una aposta que comparteix la seua regidoria i que pròximament prendrà forma amb l'obertura de Supera’t, una nova escola esportiva municipal específica per a la pràctica esportiva inclusiva.

Des de la Fundació, el seu president, Vicente Furió, ha manifestat la seua satisfacció per haver trobat a l'Ajuntament de Xàbia un col·laborador en el repte d'aconseguir la inclusió a través de l'esport i perquè el municipi haja mostrat el seu compromís a prestar una atenció especial a l'esport adaptat.

Furió ha apuntat que jornades com la del pròxim dia 17 serveixen per a gaudir de l'esport i també per a ajudar a conscienciar sobre la necessitat de fer costat a les persones amb alguna mena de diversitat funcional.

També l'alcalde, José Chulvi, ha volgut donar suport a la iniciativa i agrair a la Fundació que haja pensat en Xàbia per a desenvolupar aquesta jornada de convivència. Chulvi ha recalcat que l'esport és un canal d'ajuda a nivell físic i emocional pel que és un orgull que Xàbia estiga fent els passos necessaris per a ser un lloc on tots puguen practicar-lo.

En la presentació també ha participat Tono Maestre, jugador del Levante UD Masclets de hoquei, qui ha parlat de l'oportunitat que suposa per als seus companys poder practicar esport gràcies al compromís de la Fundació Levante i d'empreses amb compromís social com Léleman, principal sponsor de l'equip.