Protecció Civil i Voluntaris de Balcó a la Mar participen en el dispositiu de vigilància i prevenció d'incendis de Xàbia

07 jul 2021

El departament de Seguretat Ciutadana i Prevenció d'Emergències de l'Ajuntament de Xàbia coordina un any més un dispositiu especial de vigilància forestal durant els mesos d'estiu.

Protecció Civil és qui porta el pes principal d'aquest servei preventiu que va arrancar el mes de juny i que ara al juliol suma als Voluntaris de Balcó a la Mar per a reforçar el control en les zones forestals del sud del municipi com el Portitxol, la Guàrdia, Costa Nova o la Granadella.

El dispositiu té actius equips de guàrdia durant la matí i vesprada, encarregant-se de realitzar patrulles pel terme municipal i vigilància en punts estratègics. El servei està coordinat amb la Policia Local i el parc comarcal de bombers.

La regidora de Seguretat Ciutadana i Prevenció d'Incendis, Pepa Gisbert, ha incidit que aquest operatiu, a més de ser importantíssim a nivell de prevenció, també ho és a l'hora de donar una resposta ràpida davant qualsevol conat d'incendi que puga produir-se en un municipi amb un terme municipal molt extens i una gran àrea forestal.

Gisbert ha aprofitat per a agrair la col·laboració econòmica de la Generalitat, a través de la direcció general de prevenció d'incendis forestals, ja que ha atorgat una subvenció de 8.323 euros a aquest servei preventiu.