Xàbia instal·la una xicoteta talanquera en el Primer Muntanyar per a reforçar la seguretat dels vianants i la prohibició d'aparcar a la platja

05 jul 2021

El departament de Serveis i Obres de Xàbia ha començat a instal·lar una xicoteta talanquera de fusta en el Primer Muntanyar amb la qual es reforça la prohibició d'aparcar a la platja i la seguretat de les persones que utilitzen el carril per als vianants annex.

La intervenció contempla la col·locació de 1,5 quilòmetres d'una tanca a baixa altura i integrada visualment que delimita clarament la zona de costa i impedeix que els vehicles envaïsquen el carril per als vianants per a estacionar en la franja litoral, posant en risc als vianants o esportistes que ho transiten. La barrera està instal·lant-se a una altura compatible amb el pas de les persones a la zona de bany i a més comptarà amb diversos punts oberts per a l'accés des dels passos de zebra i cap a les zones de concessions hostaleres i de serveis.

L'obra forma part del projecte de consolidació de conversió en zona de vianants del passeig i els elements s'integraran en futurs projectes de millora.

La conversió en zona de vianants parcial del Primer Muntanyar (només es manté un carril de circulació) està vigent des de primavera de 2020, atesa la gran demanda i necessitat d'espais públics per als vianants, i compta amb una gran acceptació dels seus usuaris.