La Fundació Sorolla recolza els actes que prepara Xàbia per a commemorar el 125 aniversari de l'arribada del pintor

25 jun 2021

L'alcalde, José Chulvi, i el regidor de Cultura, Quico Moragues, s'han reunit aquest matí amb Enrique Varela, president de la Fundació Sorolla i director del Museu Sorolla, entitat que cedirà al municipi l'exposició “Sorolla en el seu paradís” i que formarà part de la programació cultural específica pel 125 aniversari de la primera visita del prestigiós pintor a Xàbia.

Varela ha visitat la Casa del Cable, l'espai municipal que acollirà la pròxima tardor una selecció d'unes 60 fotografies amb les quals es mostrarà l'univers creatiu i personal d'aquest gran artista estretament lligat a Xàbia. De fet, diverses instantànies es van prendre en les seues visites a la població.

El responsable de la Fundació que vela pel llegat artístic de Sorolla també ha pogut conèixer el passeig marítim que s'ha decidit dedicar al pintor i en el qual s'instal·larà una gran escultura de bronze que li recordarà al costat del seu cavallet.

Des de la Fundació s'han mostrat molt complaguts per les accions de reconeixement i homenatge que està preparant l'Ajuntament per a commemorar l'arribada de Sorolla a Xàbia, els paisatges i la llum de la qual “estan en l'ADN de la seua obra”.

Els responsables municipals han destacat el suport de la Fundació, que aquest any rebrà el premi 9 d’Octubre Vila de Xàbia.