La Banda de Xàbia i el Grup de Danses Portitxol evoquen les Fogueres de Sant Joan amb actuacions extraordinàries

18 jun 2021

Xàbia viu per segon any un mes de juny sense les seues tradicionals festes de Sant Joan. No obstant això, dos dels seus ingredients més significatius: els pasdobles i la indumentària tradicional sí que seran presents de manera simbòlica.

La banda de música del Centre Artístic Musical i el Grup de Danses Portitxol han programat actuacions especials perquè Xàbia visca un poc d'ambient fester. El dimarts, 22 de juny, la banda oferirà un concert en el Riurau d’Arnauda (a les 20 hores) amb un repertori típic de les cercaviles; sonaran pasdobles com el Tio Ramon, Segrelles, Quelo o Eduardo Borràs, entre altres.

L'entrada és gratuïta però hi haurà control d'aforament per la qual cosa és recomanable reservar (en el telèfon 965794344 o el correu reservacultura@ajxabia.org

També el Grup de Danses Portitxol se suma a aquesta programació cultural simbòlica amb una actuació de la Rondalla i una mostra de balls tradicionals vestint l'antiga la vesprada de Sant Joan, 24 de juny, a les 19 hores en el riurau d’Arnauda. Les persones interessades a assegurar-se entrada –gratuïta- també poden reservar pels canals de Cultura (telèfon 965794344 o el correu reservacultura@ajxabia.org ).

La programació cultural de la pròxima setmana també inclou la segona part del festival d'Arts Escèniques, subvencionat per la Diputació d'Alacant, que es desenvolupa en el Riurau d’Arnauda i té accés gratuït. El dissabte 26 de juny, a les 19 hores, hi haurà un espectacle de dansa a càrrec de la companyia Marroch titulat Entre Nosaltres; mentre que el diumenge 27, a les 12 hores, el festival tancarà amb una última actuació de circ, amb la companyia Arritmados i el seu xou “Reparteix amor”.