Xàbia modernitza el seu sistema de gestió tributària

24 may 2021 El municipi és un dels pocs de la província que assumeix de manera directa aquesta competència

L'Ajuntament de Xàbia ha iniciat la modernització del seu sistema de gestió tributària a través de la implantació d'una aplicació informàtica de gestió,  inspecció i recaptació dels   ingressos municipals i la seua explotació sota el model “CloudComputing” o en el núvol. Hui la junta de govern ha adjudicat la compra d'aquest servei a la   empresa especialitzada Gestió Tributària Territorial S.A.(GTT) pel preu de 199.014,75 euros (IVA inclòs).

L'adjudicatària, a més del desenvolupament i implantació de l'aplicació, s'encarregarà de la formació i assistència a tot el personal municipal implicat en aquests processos i de la creació d'una versió també en anglés per a l'Oficina Virtual Tributària.

Amb aquest sistema es facilita tota la tramitació via Internet, s'actualitzen els canals de relació amb el contribuent i una atenció multicanal (presencial, telefònica i telemàtica).

Tal com explica el regidor d'Hisenda i Noves Tecnologies, Ximo Segarra, amb aquesta aplicació, l'Ajuntament de Xàbia fa un important salt de qualitat en la gestió tributària, una competència que és dels pocs Ajuntaments de la província que continua assumint de manera directa (139 dels 141 Consistoris l'han cedida a SUMA).

Això “ens permet una atenció més pròxima i una major flexibilitat de cara al ciutadà” explica el regidor, oferint opcions com el pagament fraccionat –ajornat o personalitzat- o decidir altres qüestions com modificar el calendari fiscal en benefici del contribuent (cosa que es va fer l'any passat com a mesura de suport econòmic davant la crisi per la Covid19)”.

Segarra apunta que amb la nova aplicació, el municipi espera millorar l'eficàcia en el cobrament dels impostos locals i baixar el nivell de morositat i frau. La migració al nou sistema serà progressiva en els pròxims mesos.