L’Arxiu Municipal convoca el segon premi d'investigació Vila de Xàbia

21 may 2021

L’Arxiu Municipal de Xàbia convoca la segona edició del premi d'investigació Vila de Xàbia, un certamen cultural que va implantar l'any passat amb la finalitat de promoure i ampliar el coneixement del patrimoni i de la història local. El guardó té una dotació econòmica de 4.000 euros.

La convocatòria és de tema lliure, dins del marc genèric de les humanitats: arqueologia, etnografia, història, art, geografia, lingüística, investigació documental; sempre en l'àmbit local del municipi de Xàbia o de Xàbia en relació amb la Marina Alta.

Les persones interessades a optar a aquest premi d'investigació poden presentar les seues propostes, seguint les directrius de les bases publicades hui 21 de maig de 2021 en el BOP de la província d'Alacant, a partir de hui i fins al 15 de setembre al Museu Soler Blasco (plaça dels Germans Segarra Llamas, número 1) a l'atenció de l'associació Amics del Museu (AMUX) ja que aquest col·lectiu col·labora activament en aquest certamen.

La sol·licitud haurà d'incloure el títol del projecte, el nom de les persones de l'equip d'investigació, el calendari de treball previst (que tindrà un màxim de temps per a l'execució de dotze mesos una vegada adjudicat), una memòria del projecte amb els principals punts a desenvolupar, metodologia i bibliografia que s'utilitzarà i el currículum de la persona o dels membres de l'equip investigador.

L'adjudicació del Premi, que atorgarà un jurat de cinc persones entre tècnics municipals i components d'associacions culturals o educatives, s'anunciarà a l'octubre de 2020.

Els treballs, que podran ser en valencià o castellà, han de ser inèdits i no gaudir d'una altra beca o ajuda d'entitats públiques o privades.

El premi d'investigació Vila de Xàbia es va estrenar l'any passat amb una edició especial, ja que la temàtica era obligatòriament la vinculació del pintor Joaquín Sorolla amb el municipi. El guanyador va ser David Gutiérrez Pulido.