Xàbia abandera en Fitur les polítiques per un turisme responsable i el respecte a l'entorn

14 may 2021 El municipi presenta “Posidònia és Xàbia” un el nou fullet turístic i educatiu sobre l'ecosistema marí més important del litoral

El departament de Turisme de Xàbia ha presentat hui l'acció promocional amb la qual acudirà enguany a Fitur 2021, la fira del sector més important del país. L'acte han assistit representants de diferents organismes locals vinculats al turisme i al medi ambient, així de la Fundació Oceanogràfic .

El regidor de turisme, Toni Miragall, ha explicat que el municipi, a causa de la pandèmia, serà present d'una forma diferent a l'habitual i per això, realitzarà la seua exposició habitual en l'estand de la Costa Blanca però en diferit i per via telemàtica.

Xàbia acudirà baix la bandera de la sostenibilitat en la gestió d'un destí i exposarà les seues polítiques en pro del respecte al medi ambient, a la mar i a la convivència a través de dos fullets: el decàleg del turista responsable i Posidònia és Xàbia.

Miragall ha indicat que totes dues campanyes s'enfoquen a promoure xicotets canvis que faciliten el gaudi els recursos naturals des de la responsabilitat i respecte, “valors molt concordes al moment que estem vivint, i amb els quals es minimitzen molt les tensions o conflictes associats a l'alta pressió turística”.

Més específic és el fullet “Posidònia és Xàbia”, un document educatiu i informatiu sobre l'ecosistema marí més important que tenim al Mediterrani i a Xàbia, responsable que “les nostres aigües siguen transparents, els nostres fons marins un paradís per al busseig, la costa estiga millor protegida dels temporals i els recursos pesquers no s'esgoten.”

Aquest fullet –que a més de posar-la en valor, també dóna una sèrie de bones pràctiques en relació a la seua protecció -segueix el camí que es va obrir de la mà de la Fundació Oceanogràfic i està pensat per a treballar-se en els centres escolars.

El regidor ha destacat que Xàbia utilitzar “qualsevol aparador de promoció per a continuar fent passos en la nostra aposta per la conservació natural com a valor estratègic de desenvolupament i la millor garantia per al futur” i ha recordat que l'Ajuntament –paral·lelament- està impulsant accions per a garantir la sostenibilitat del turisme, com el nou pla d'o el contracte per a la vigilància de seguretat i control d'accés a les platges i cales.

Per part seua, l'alcalde, José Chulvi, ha agraït a tots els col·lectius presents “per demostrar que estem junts en aquest gran compromís col·lectiu que és buscar l'equilibri entre turisme i la cura dels valors que han fet de Xàbia un destí de prestigi a nivell internacional”.

Chulvi ha convingut que “viure o estar de vacances en un entorn natural i d'una riquesa mediambiental tan privilegiada com la que tenim a Xàbia té moltíssims avantatges, però comporta també una obligació moral: fer el possible perquè continue sent-ho i perquè els altres també puguen gaudir-ho”.

El responsable municipal ha deixat clar que Xàbia “és un poble acollidor amb tots els que el visiten i orgullós de poder compartir el millor que tenim amb els que ens visiten”. Això sí, l'alcalde ha apuntat que els que encara no coneixen Xàbia han de saber que “som molt més que fons bonics per a fotos d'Instagram”, amb una cultura, gastronomia i un gran patrimoni; i sobretot, que per a continuar sent la Xàbia de sempre necessitem el respecte de tots cap a l'entorn i cap a la bona convivència”.