L'Ajuntament de Xàbia licita la renovació total del parc infantil en el Freginal

10 may 2021

La junta de govern de l'Ajuntament de Xàbia ha aprovat hui licitar les obres de remodelació del parc situat en la Plaça de Xàtiva (parc Freginal).

El projecte, que a més de la modernització de l'àrea de jocs suposarà una millora de la qualitat urbana de la zona i la seua integració en l'entorn, ix a concurs amb un pressupost de 279.656,49 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució de cinc mesos.

Igual que al parc de Thiviers –actualment també en fase de licitació- el projecte per a la plaça Xàtiva recull les directrius marcades pel Consell dels Xiquets, per la qual cosa la seua temàtica central seran els “Contes de fades” i tindrà dues zones de jocs diferenciades; una de primera infància per als més xicotets i una altra amb un bloc de jocs infantils que seguiran el disseny marcat: castells, torrasses o carrosses. Un dels accessoris serà un jumper play per a saltar.

També hi haurà una zona diferenciada envers elements de gimnàstica per a adults, tenint en compte així una opció d'entreteniment saludable per als qui acompanyen al parc.

Es mantindrà l'arbre central, que confereix un caràcter singular al parc, i es renovarà el paviment, les xarxes de servei, la cartelleria i la il·luminació. També s'eliminarà el clos metàl·lic perimetral i les tanques, que se substituiran per un altre tancament que facilite la visibilitat del parc des de l'exterior.

Amb la licitació d'aquesta obra, l'Ajuntament encarrila els dos projectes de reforma integral previstos enguany en els barris de Thiviers i el Freginal. Paral·lelament, el Consistori té una reserva de crèdit addicional de 140.000 euros per a posada a punt i reparació d'altres parcs infantils, així com per a la redacció dels projectes de modernització dels situats al parc Montaner o Pere IV.