15 joves inicien les seues pràctiques en el comerç minorista de Xàbia gràcies a un programa formatiu de Creama

07 may 2021

Els alumnes del programa formatiu de qualificació com a auxiliars de comerç que ofereix Creama Xàbia han començat ja les seues pràctiques en comerços del municipi.

Hui la regidora de Foment Econòmic, Marta Bañuls, ha volgut agrair als comerciants col·laboradors la seua participació en aquest projecte de capacitació laboral i interessar-se per les sensacions de l'alumnat, visitant-los a les botigues en les quals estan formant-se.

L'edil ha mostrat la seua satisfacció en comprovar el balanç tan positiu d'aquesta experiència, ja que els joves, a més d'aprendre i sentir-se útils, han aconseguit recuperar l'interés per formar-se i la majoria té plans de continuar estudiant.

Aquest curs, que compta amb 15 alumnes i s'ofereix des de fa tres anys, està dirigit a menors de 21 anys sense qualificació acadèmica prèvia. És per tant, una oportunitat per a capacitar-se laboralment però també per a recuperar confiança, autoestima i guanyes per reenganxar-se al sistema formatiu.

I és que, a més de coneixements específics sobre comerç -com a marxandatge, aparadorisme, promocions, caixa, magatzem, reposició, atenció al client, resolució efectiva de queixes i xarxes socials- també reben formació en matèries més genèriques i reben suport i orientació laboral.

Des de Creama Xàbia han avançat que el pròxim curs tornaran a oferir aquest programa formatiu, subvencionat per la Conselleria d'Educació i per tant gratuït. Qualsevol persona interessada a informar-se sobre aquest curs pot contactar amb Creama en el telèfon 965794266.