Xàbia licita la reforma del parc de Thiviers

26 abr 2021

L'Ajuntament de Xàbia ha aprovat hui en junta de govern licitar les obres de remodelació del parc infantil situat en la Plaça Reina Sofia, Parc de Thiviers. El projecte ix a concurs per 379.317,87 euros - IVA inclòs- i un termini d'execució de set mesos.

El disseny del parc, que té una superfície de 3.420 metres quadrats, seguirà la proposta del Consell dels Xiquets: girarà entorn del lema “Set Mars” i es dividirà en tres àrees divideixen en jocs infantils, zona biosaludable amb taules de jocs i zona esportiva diferenciada.

Però a més d'un canvi integral de les zones de joc i paviments, el projecte va molt més allà: des del canvi de l'enllumenat a una solució per a acabar amb els arrossegaments d'arena i terra a la via pública, el manteniment de l'arbratge de gran port per a assegurar ombres i renovació de la jardineria per una amb millor manteniment, la instal·lació de cartelleria indicativa de les diferents àrees i edats d'ús, així com de la limitació de l'accés a animals. També instal·lació d'un clos i la reorganització d'accessos de manera que puga tancar-se a les nits i hi haja una bona visibilitat per a evitar vandalisme.

A més d'aquest projecte, l'Ajuntament ultima un altre similar per a la remodelació del parc de la plaça Xàtiva, en el Freginal, que també viurà un canvi radical i complet.

El Consistori té també una reserva de crèdit addicional de 140.000 euros per a posada a punt i reparació d'altres parcs infantils, així com per a la redacció dels projectes de modernització dels situats al parc Montaner o Pere IV.