Actes religiosos i creus de flors per a honrar al Nazareno a Xàbia

20 abr 2021

. Per segon any, la pandèmia sanitària impedeix celebrar les festes populars que dedica Xàbia a Jesús Nazareno. No obstant això, la Confraria i la parròquia han fet el possible per recuperar almenys el seu vessant litúrgic i, a més d'organitzar la baixada de la imatge perquè siga present aquestes setmanes en la parròquia de Sant Bartolomé, ara proposen un programa d'actes reduït a les celebracions religioses dins del temple i a les de caràcter més social.

Hi haurà una jornada extraordinària de donació de sang (el dimecres 21 a partir de les 17 hores en el Centre de Salut), col·lectes per als bancs d'aliments de Càritas i Creu Roja i regals per als usuaris del Centre de Dia i Asil Germans Cholbi. També diverses eucaristies, entre elles la solemne del migdia del 3 de maig, i una ofrena de flors –prevista de forma escalonada la vesprada del diumenge 2 de maig a l'interior de l'església.

L'Ajuntament de Xàbia ha volgut sumar-se a aquest senzill programa de manera simbòlica i per això instal·larà les dues creus de flors amb les quals honra al Nazareno durant aquests dies en la façana de la Casa Consistorial i al carrer Jesús Nazareno. També la Confraria anima a veïns i veïnes al fet que –com es va fer l'any passat de manera espontània- recuperen una bonica tradició lligada a aquestes festes i confeccionen les seues pròpies creus per a adornar els seus portals o balcons i aconseguir entre tots que la festa siga present als carrers d'alguna manera.