Xàbia ofereix una variada programació cultural per a celebrar la setmana del llibre

15 abr 2021

El departament de Cultura de Xàbia i la Biblioteca Municipal celebren enguany el Dia Internacional del Llibre amb una programació diversa i amb actes que abasten des de l'interés històric i patrimonial a la música o el teatre infantil.

La primera cita és el dimecres, 21 d'abril, amb la presentació ciutadana del projecte de rehabilitació i recuperació del Castell de la Granadella i el seu entorn que està preparant l'Ajuntament.

El dijous 22 d'abril la proposta és un documental produït per Info TV À Punt sobre la figura d'Amado Granell, un dels valencians que va encapçalar la unitat de republicans coneguda com “La Nueve” i que va alliberar París de l'ocupació nazi.

Mentrestant, la cita purament literària s'ha fixat per al divendres, 23 d'abril –Dia Internacional del Llibre- amb la presentació de la traducció al valencià realitzada per Carles Mulet del poemari “De la gran Safo soc parell” de Paul Verlaine.

Amb format de recital comentat, comptarà amb la presència de l'autor i de l'actriu Marina Mulet que declamarà alguns dels poemes.

Els tres actes estan previstos a la Casa de Cultura a les 19 hores i, dins dels protocols per Covid, és preceptiu reservar plaça ja que l'aforament és limitat. Les persones interessades poden inscriure's telefonant al 965794344.

De cara a la fi de setmana, la programació es trasllada al Riurau d’Arnauda. El dissabte 24 d'abril, a les 19 hores, hi haurà un concert de jazz a càrrec de València Hot Five.

Aquest quintet de jazz valencià liderat per Kiko Berenguer, és una de les formacions de Dixieland més exclusives del panorama nacional. Un banjo, una tuba, un saxo, una trompeta, una bateria i molt de talent. Les entrades, a cinc euros, es poden reservar en el telèfon 965894344.

Finalment, el diumenge al migdia (12 hores) arriba l'activitat especial per als més xicotets de la casa; un espectacle de circ acrobàtic titulat “Seu-te” a càrrec de la companyia Acrobàcia Mínima. Les entrades tenen un preu de 3 euros i la reserva de places es pot realitzar en el mateix telèfon de cultura.