Xàbia proposa la Sala Polivalent del Portal del Clot com a espai per a la vacunació massiva

13 abr 2021

L'Ajuntament de Xàbia ha oferit la Sala Polivalent del Portal del Clot per a situar el punt de vacunació massiva de la població.

Des que la Conselleria de Sanitat va anunciar que el municipi anava a ser un dels punts de vacunació, la regidora de Sanitat, Rita Berruti, ha estat en contacte amb l'equip sanitari dels centres de salut del municipi interessant-se per les característiques idònies dels espais a proposar i els equipaments necessaris per a aquesta important campanya.

La sala Polivalent del Portal del Clot és el lloc que reuneix els requisits tant per proximitat al nucli urbà com d'accessibilitat, connectivitat a xarxes de serveis i possibilitats per a establir una zona de recepció de persones diferenciada de l'àrea pròpia de vacunació. No seria la primera vegada que aquesta sala tinguera un ús sociosanitari, ja que des de l'inici de la pandèmia acull les jornades de donació de sang i també ha sigut habilitat com a alberg provisional en situacions d'emergència.

Berruti ja ha mostrat aquest espai al comissionat del departament de Sanitat a la Marina Alta, Juan Puig, qui va estar fa uns dies a Xàbia dins dels treballs previs de coordinació i preparació d'aquestes vacunacions massives.

L'edil de Sanitat ha explicat que paral·lelament a aquesta campanya, els veïns de Xàbia continuen vacunant-se dins dels dos processos paral·lels que Sanitat té actius actualment. D'una banda, segueix el procés d'immunització en el Centre de Salut que va començar pels majors de 90 anys i va progressivament baixant la franja d'edat (actualment estan vacunant a persones d'entre 76 i 75 anys); També aquesta setmana –i una vegada immunitzats els de 65 i 64 anys- han sigut citats els veïns i veïnes de 63 i 62 anys per a vacunar-se en l'espai de Dénia on també s'ha realitzat la campanya per als docents.

La regidora ha aprofitat per a recordar que tota la citació per a les vacunes s'està realitzant per via telefònica i per això és de vital importància tindre actualitzat el telèfon de contacte en el sistema SIP, alguna cosa que pot fer-se en l'enllaç: http://www.san.gva.es/web/dgcal/formulario-de-contacto

Els que manquen de SIP i visquen a Xàbia poden sol·licitar també ser vacunats en el correu acredita@marinasalud.es o en el seu centre de Salut aportant un certificat d'empadronament de menys de tres mesos d'antiguitat i el seu document oficial identificatiu, així com el número de telèfon de contacte.

Així mateix, Berruti ha recordat que, a través de Creu Roja, s'està donant suport per al trasllat a persones que tinguen problemes de mobilitat per a acudir al centre de vacunació. Els que precisen aquest servei poden telefonar al 96 579 19 61.