Xàbia recupera la pista de futbol sala junt al trinquet i millora les condicions de seguretat de la pista multiesportiva

09 abr 2021

La regidoria d'Esports de Xàbia ha recuperat l'antiga pista de futbol sala situada al costat del trinquet de pilota per a, quan les condicions sanitàries ho permeten, deixar-la com a instal·lació de lliure disposició per als joves o persones del municipi que volen practicar esport sense tindre vinculació amb els clubs.

L'espai, que es trobava en estat d'abandó, ha sigut netejat, reparat, pintat i condicionat amb porteries i canastres amb sistemes antivandalisme. També s'ha adequat una zona de descans amb bancs i papereres.

El regidor responsable, Alberto Tur, ha explicat que aquesta pista serà utilitzada puntualment pel Club de Joquei sobre patins però que la majoria del temps serà d'ús totalment lliure. De moment, la pista segueix amb ús condicionat per les normes Covid ja que està integrada en la zona esportiva del Freginal, que temporalment té l'aforament controlat per seguretat sanitària.

A més d'aquesta actuació, també s'han fet treballs de millora –sobretot vinculats a garantir la seguretat dels usuaris- en la pista multiesportiva del Freginal. S'ha repintat el paviment, millorat els tancaments, l'evacuació d'aigües pluvials i els vestuaris.

Tur ha explicat que excepte la pintura –que en global ha suposat una inversió de 20.000 euros- la resta de treballs han sigut realitzats amb mitjans propis, tant per les brigades socials que han treballat enguany a l'Ajuntament com pels conserges d'esports durant les setmanes en les quals, a causa de la pandèmia, les instal·lacions esportives han estat tancades.

El regidor i l'alcalde, José Chulvi, han pogut comprovar el gran canvi d'aquesta zona després dels treballs de posada a punt i han mostrat la seua satisfacció per sumar una nova dotació per a la pràctica esportiva.