L'Orquestra de Cambra de València torna als escenaris i oferirà a Xàbia el seu primer concert des de la pandèmia

01 abr 2021

El proper dissabte, 10 d'abril, l'Orquestra de Cambra de València torna als escenaris després de l'aturada que ha suposat la crisi sanitària. I ho fa baix la batuta del seu director titular Pere Molina i amb un repertori exquisit compost pel conegut oratori Stabat Mater de G. B. Pergolesi i la Salve Regina de’Alenssandro Scarlatti

L'orquestra comptarà amb la soprano Teresa Albero i la mezzosoprano Yuliia Safonova com a solistes, i amb l'acompanyament de Sílvia Ferrer a l'òrgan.

El concert està programat el dissabte, a les 20’30 hores, a l'església de Sant Bartolomé. L'entrada és gratuïta però l'aforament està limitat a les circumstàncies sanitàries per la qual cosa és recomanable reservar plaça cridant al departament de Cultura (965794344) a partir del dimarts 5 d'abril.

El concert a Xàbia és per a la OCV molt especial en tractar-se del primer des de la pandèmia i amb el qual arranca l'any en què es compleix el seu desé aniversari. Deu anys de compromís, rigorositat i amor per l'art.

En paraules del seu director, Pere Molina, aquest període de reflexió els ha valgut per a treballar en un nou repertori i adaptar-se als formats que, a causa de la COVID-19, són ara mateix necessaris. Molina, així mateix, ha volgut agrair enormement a Ajuntaments com el de Xàbia que continuen programant cultura i la seua aposta per l'Orquestra de Cambra de València.

Amb una important trajectòria, la OCV ha treballat amb grans solistes i un repertori que abasta des de la sarsuela o l'òpera fins a repertori simfònic, sense deixar de costat l'oratori. L'orquestra forma part del Circuit de la Generalitat i amb els seus concerts itinerants ofereix la possibilitat d'acostar-se a l'univers sonor en aquells llocs on és més difícil escoltar agrupacions orquestrals.

En aquest sentit, el seu director afirma que la OCV “té el deure d'acostar-se al públic de totes aquelles ciutats i poblacions fent que programes d'alta qualitat arriben en un format molt assequible i assumible, tant per la raó artística, econòmica, sanitària com a social”.